Білим по білому - українська вишивка на стінах у Токіо: Архітектор з Одеси українізував відому вежу в Японії (фото)

Володимир Дерезніченко, український архітектор, спроектував дизайн квартири-капсули в японській вежі Нагакін.

Вежа Нагакін у Токіо

Український архітектор Володимир Дерезніченко спроектував дизайн квартири-капсули в японській вежі Нагакін, повідомляють Патріоти України.

На стінах помешкання у Токіо з'явилась українська вишивка. Архітектор з Одеси, який зараз навчається в Японії, сам зголосився взяти участь у реновації однієї з квартир-капсул у відомій токійській вежі.

Тепер проект завершений, і в капсулу, з якою працював Володимир (японські друзі і колеги звуть його Теншян, так як вимовляти ім'я Володимир для них непросто), вчора вже вселився перший житель, який орендував її. Крім оновлення та реновації дизайну інтер'єру капсули там були проведені і будівельно-ремонтні роботи - заміна комунікацій, оздоблення і так далі.

Вежа Накагін, вид зовніВ інтерв'ю виданню "Маяк" Дерезніченко розповів, що аби бути ближчим до проекту, над яким працював, орендував сусідню капсулу в цій же будівлі. У якості одного із дизайнерських рішень у капсулі митець вирішив використати українську вишивку.

Білим по білому український орнамент елегантно прикрашає одну зі стін футуристичного житла в серці Японії.

Візерунок буквально вишивали на цупкій лляній тканині, якою згодом "утеплили" стіну.

За словами архітектора, у самій вишивці, окрім українського, закладений ще й японський код. Адже, самі хрестики символізують такі важливі для японців поняття, як гора Фудзі чи сакура. Вони зашифровані всередині вишивки.

Сам дизайн інтер'єру кімнати є доволі мінімалістичним, у ньому лише найнеобхідніше: ліжко, робочий стіл і вмонтовані меблі.

Чим відома вежа Нагакін у Токіо?

Це унікальна будівля, спроектована і зведена японським архітектором Кісі Курокава у 1970-72 роках. На двох бетонних вежах-підставках зведені 11 і 13 поверхів, закріплені 140 модулів-капсул, які є окремими квартирами або офісами.

Будівля є яскравим зразком японського метаболізму, архітектурного стилю, що виник після Другої світової і символізує спрямованість Японії в технологічне майбутнє.

Джерело: Маяк

"Немає чим за газ та світ заплатити": Народний артист розповів, яку пенсію отримують легендарні українські співаки

середа, 24 квітень 2024, 19:41

Відомий співак, композитор та народний артист України Іван Попович заявив, що має пенсію 5 тис. грн в місяць. Також він розповів про тяжку долю багатьох українських зірок після завершення кар'єри, передають Патріоти України. Попович повідомив, що пенсі...

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...