"Блокпост пам'яті": У центрі Києва відкрили виставку на честь загиблих під Іловайськом та Савур-Могилою (фото, відео)

Кожен небайдужий може запалити лампадку на "Дорозі смерті", перетворивши її на "Дорогу шани"

Вічна пам'ять Героям! Фото: "Фейсбук"

На Михайлівській площі у Києві відкрито пересувну виставку в пам'ять про бійців АТО, які загинули під Іловайськом та Савур-Могилою у серпні 2014 року. Назва виставки - "Блокпост пам'яті". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Фейсбук".

Виставку складають артефакти, які зібрала пошукова експедиція "Евакуація-200", а також речі, передані родинами загиблих героїв. Символічну "Дорогу смерті", по якій воїни виходили з оточення, зробили на площі із соняшників та артилерійських гільз. Запалити лампадку на цій дорозі може кожен небайдужий, пететворюючи її на "Дорогу пам'яті та шани".

Працювати виставка буде до 22:00 29 серпня. Треба нагадати, що при розстрілі колони наших бійців, які йшли "зеленим коридором" з оточення біля Іловайська, загинули 366, поранені 429, 158 пропали без вісти, 128 воїнів потрапили у полон.

Вічна пам'ять нашим Героям!


Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...