Блокувальники дали Порошенку три дні, щоб внести питання Криму до Мінських угод

Кримські татари вкотре нагадали про те, що одна з головних цілей блокади окупованого півострову - це звільнення політв'язнів.

Гайде Різаєва. Фото: Радіо Свобода.

У Києві ввечері 8 грудня близько 20 осіб, представників акції по блокаді Криму, зібралися під адміністрацією президента України в Києві, з наміром донести до глави української держави думку активістів про стратегію щодо Криму. Організатором акції виступила активіст «громадянської блокади» Криму Гайде Різаєва. За її словами, активісти сподіваються, що питання Криму включать у Мінські угоди, передають Патріоти України з посиланням на Крим. Реалії.

«На этой блокаде мы требуем, прежде всего, чтобы отпустили наших политзаключенных. Почему территория оккупированного Крыма до сих пор не включена, как сторона Минских договоренностей, как на сегодняшний день включены «ДНР» и «ЛНР»? Почему мы не можем включить Крым в Минские договоренности, что даст нам право говорить о том, чтобы мы меняли, забирали своих политзаключенных?» – говорить Гайде Різаєва.

Активісти чекають від Петра Порошенка відповіді на задані питання протягом трьох днів, вони називають цю вимогу головною метою акції. Що стосується відновлення енергозабезпечення Криму, активісти відзначають - політичне рішення було прийнято під тиском, однак, «народ в цілому з цим не згоден».

«Произошло подключение одной линии электропередач. Конечно, многие из нас с этим не согласны. Я понимаю наших политиков, и есть мировое сообщество, которое подтолкнуло их на этот шаг, но я прошу не путать политику и народ. Народ в целом с этим не согласен, мы, как активисты, предотвращали всяческие ремонтные работы на ЛЭП с момента аварии», – відзначила Різаєва.

Координатор організації «Автомайдан - Київ» Дмитро Карп, що приєднався до акції під Адміністрацією українського президента, заявив, що на український уряд в питанні енергоблокади Криму чинили тиск лідери західних країн. «Сегодня было внесено постановление в Верховную Раду, в котором четко говорится о том, что все горюче-смазочные материалы, в том числе и энергопоставки, должны быть перекрыты на государственном уровне. Пускай, наконец-то, что-то сделает наше государство, и мы посмотрим, как будут действовать депутаты», – відзначив Карп. Активісти висловлюють сподівання, що найближчим часом законопроект буде прийнятий у Верховній Раді України.

Не сподобалось, що гавкала: У Києві чоловік застрелив бельгійську вівчарку ветерана АТО

вівторок, 7 травень 2024, 15:26

У Києві 51-річний чоловік застрелив бельгійську вівчарку сусідів, і тепер йому загрожує 3 роки тюрми.Пса на прізвисько Чіп привезли із зони АТО у 2016 році. Він багато років охороняв будинок своєї родини, повідомляє Київська міська прокуратура, передаю...

Назад не повернуться? Українці активно отримують громадянство Чехії

вівторок, 7 травень 2024, 14:30

Щорічно близько 5000 іноземців отримують чеське громадянство. Більшість із них - українці (майже 50%) та словаки. Про це пише видання mukachevo.net, передають Патріоти України. Як пише видання, активно змінюють паспорти також росіяни, інтерес яких до ч...