Бої за авдіївську промку: "Бойовики були в паніці, називали нас "чорною ротою" і весь час просили підмоги", - снайпер Центру спецоперацій ЗСУ

Є багато мотивованих людей, готових захищати Батьківщину на передовій.

Промзона. Фото: golos.com.uaВ інтерв'ю Зеркалу недели боєць АТО, снайпер Центру спецоперацій Руслан розповів про те, що основна маса атошників зараз сидить на позиціях другої і третьої лінії оборони, солдати надані самі собі, повідомляють Патріоти України.

"Хлопці фактично виконують функції сторожів, щоб місцеві не розтягнули на дрова укріпрайони, в які вкладені мільйони, - розповів він. - Так, деякі бійці розселилися в нормальних умовах, але є й ті, хто всю ротацію спить в наметах і бліндажах.

Як мінімум їх необхідно чимось зайняти, інструкторів привозити, регулярні стрільбища проводити. А солдати найчастіше надані самі собі, багато за всю ротацію навіть жодного разу пострілу по мішенях не зробили, - розводить руками Руслан. - Я взагалі не розумію, навіщо заганяти на війну тих, хто не хоче туди йти. Тим більше що є багато мотивованих людей, готових воювати».

Коментуючи заяви Міноборони про проблему з недобором контрактників, снайпер сказав: "Зараз - так. А для чого людям їхати на другу і третю лінію? Щоб там бухати? Ніхто на це не згоден, всі хочуть на передову".

"Я тобі скажу, що на Авдіївському промзону стоїть черга з бажаючих відправитися туди підрозділів. Під час відбору групи в Авдіївку в нашому підрозділі всі бійці пересварилися, тому що кожен хотів поїхати. Але потрапити туди можуть далеко не всі, оскільки, як правило, беруть тільки людей з досвідом", - повідомив військовий.

Не хотів отримувати російське громадянство : 88-річний дідусь самотужки вийшов з окупованої частини Донеччини

середа, 24 квітень 2024, 15:50

88-річний мешканець селища Очеретине Донецької області Іван Якович зміг самостійно вибратися з окупації. Росіяни забрали у чоловіка український паспорт, щоб замінити його на російський, передають Патріоти України. Як розповів очільник Донецької обласн...

Якщо завтра війна: Опитування показало, де у Європі громадяни найбільше готові захищати свої країни

середа, 24 квітень 2024, 15:30

Громадяни Вірменії, Азербайджану, Грузії, Косова, України, Албанії та Молдови найбільше серед європейців готові воювати за свою країну у разі потенційної небезпеки, передають Патріоти України.. Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать дані ...