"Софію Василівну" вбив снайпер: Як кішка врятувала життя бійцю в Авдіївській промзоні

Руду Соньку поховали недалеко від місця загибелі, а тимчасову могилку час від часу провідують не тільки бійці, а й інші тварини.

Кішка Соня врятувала життя бійця. Фото: скріншот з відео.

В Авдіївці на Донеччині українські військові встановили пам'ятник кішці, яка під час бою врятувала солдата. Руда Соня була улюбленицею багатьох, за неї сперечалися, хто забере з війни з собою в мирне життя, повідомляють Патріоти України із посиланням на ТК UATV.

У Авдіївській промзоні, де відстань між позиціями сторін вимірюється всього десятками метрів, багато ділянок підходять для снайперських атак противника. В умовах постійних обстрілів українські військові проводять практично кожен день, а знімати стрес їм допомагають численні вихованці з сімейства котячих, до деяких з них - особливе ставлення.

Тварина ще кошеням потрапила на позиції, жила з ними в бліндажах і стала улюбленицею багатьох солдатів. "Ми ще думали, хто забере її до себе додому - сірники тягнули, а вийшло так. Сонька, але я називають її Софія Василівна - "уматная" кішка", - розповідає український військовий з позивним "Дикий мічман".

У день обстрілу, коли вона загинула, українські військові брали черговий бій, один з військових забарився, дістаючи кулемет, щоб відкрити вогонь по противнику, на його місце на бійниці несподівано сіла кішка. У тепловізійному прицілі невеликий клубок здався ворожому стрілку головою українського військового.

Кішка загинула від пострілу снайпера "ДНР". Її поховали недалеко від місця загибелі, а тимчасову могилку час від часу провідують не тільки бійці, а й інші тварини. "Видно по слідах на снігу, що приходила кішка, посиділа і пішла", - зазначає український солдат.

Чому виникають провали в пам'яті після розпивання спиртного: Вчені назвали причини

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:24

Вживання спиртного не тільки підвищує ризик померти від серцевого нападу та інших хвороб у довгостроковій перспективі, але й може спричиняти провали в пам'яті буквально на наступний ранок, передають Патріоти України. Група вчених з Університету Пенсіль...

Звільнена по обміну з лап Москви знаменита американська баскетболістка відверто розповіла про жахи російської в’язниці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:15

Дворазова олімпійська чемпіонка і чемпіонка світу з баскетболу Бріттні Грайнер заявила, що почувалася неповноцінною людиною в російській в’язниці, передає NV. . Дівчину заарештували в лютому 2022 року в аеропорту Шереметьєво за ввезення наркотичних ...