З архіву ПУ. "Завжди, наче беззмінний вартовий!": Могилу підполковника НГУ, який загинув на Донбасі, охороняє кіт (фото)

Вперше пухнастика побачили у день похорону Геннадія Хитрика. Родичі загиблого звернули увагу на дивний збіг - кот мав рани на тілі у тих самих місцях, що і загиблий герой.

Кіт охороняє могилу загиблого Героя. Фото: соцмережі.

Протягом чотирьох років могилу загиблого підполковника Національної гвардії України Геннадія Хитрика охороняє кіт. Про це повідомляє сайт міста Тернопіль, передають Патріоти України.

Геннадій Хитрик разом із бійцями врятували Маріуполь від жахливого теракту. Того ранку, чотири роки тому, досвідчені військові на блокпосту звернули увагу на підозрілий автомобіль із "гуманітарною допомогою", котрий якраз прямував до Маріуполя. Згодом терористи, які з безпілотника відслідковували рух машини, підірвали її дзвінком з мобільного телефона, привівши у дію вибухівку.

"Коли Геннадія проводили у останню путь, до жалобної процесії прийшов великий смугастий кіт. Теж скривавлений, із роздертими грудьми. Так само, як вибухом пошматувало груди Геннадія… Цей поранений кіт теж прощався із Геною. Нині щороку - на Проводи, день народження, поминки, роковини - розумний звір, який видужав, приходить на могилу. Щойно ми приходимо, він тут як тут! Годинник можна звіряти. Ми не знаємо, чий він, бо у селі цього кота ніколи не бачили. Лише у Гени він завжди наче беззмінний вартовий! Не лякаючись йде до нас, до друзів Геннадія. Може, то душа Гени у цьому котові приходить до нас у гості… Бо коли 2 листопада 2018 року Геннадія пом’янули одночасно у рідному селі Клекотині Шаргородського району та на сільському кладовищі у Стрижавці - похованні біля могили мого тата, теж військового, який теж загинув у 38 років у аварії, кіт прийшов знову…", - розповіла вдова загиблого Оксана.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...