Пухнасті монстри: Штучний інтелект спробував створити фото котів, але щось пішло не так

Котики виглядають, як картини Пікассо, — деякі частини тіла прикріплені зовсім не туди.

Справжній кот дуже б здивувався таким "родичам". Фото: соцмережі.

Нейромережу вже навчили генерувати фотографії неіснуючих людей. І їхні фото виглядали дуже реалістично. Цього разу штучний інтелект спробували навчити генерувати фото котів. Однак, це для ШІ виявилось куди складнішим завданням. Знімки можна побачити на сайті thiscatdoesnotexist.com. Але будьте обережні, котики - виглядають потворно, зазначають Патріоти України.

Як і у випадку з людськими фото, використали алгоритм під назвою StyleGAN. Але фото людей вирізнялись неймовірною реалістичністю. Та у випадку з котиками, вони виглядають, як картини Пікассо, — деякі частини тіла прикріплені зовсім не туди.

Чому нейромережа не впоралась з котиками

Дослідниця Джанелль Шейн припускає, що причина може бути у різноманітності масивів даних, на яких вчилась нейромережа. "Штучний інтелект мав вчитися генерувати котів в різних позах, під різними кутами, часто - з іншими котами, меблями, людьми, навіть з текстами-підписами на картинках. Модель, яка генерує портрети людей, отримала набагато вужче завдання: працювати з людськими обличчями із виглядом спереду. Якби їй доручили генерувати людські тіла або одяг, особливо в різних позах, теж виникли б проблеми", - пояснила науковець.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...