Бойовики запанікували через "шпигунів хунти" на Донбасі

В кількох районах Донецька окупаційний режим посилив заходи безпеки через "українські ДРГ та розвідників"

Терористи Донбасу. Фото: iPress.ua

Російські найманці на окупованих територіях Донецької та Луганської областей почали активно поширювати інформацію про те, що українська розвідка нібито закинула на непідконтрольну Києву частину Донбасу "шпигунів і диверсантів". Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook нардеп від "Народного фронту", координатор групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук. За його словами, "органи безпеки" терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР" закликали жителів окупованих районів повідомляти "владі" про "підозрілих осіб". Новину передають Патріоти України.

"МДБ "ДНР" "активно закликає" громадян "республіки" повідомляти про "підозрілих осіб", помічених в районах "розташування військових частин і підрозділів". Одночасно по лінії "контррозвідки" окупантів в частини і підрозділи "1-го АК "ДНР" спрямований циркуляр з попередженням, що нібито "розвідоргани України виробили масоване закидання на територію "ДНР" шпигунів і диверсантів", з метою відстеження переміщень і знищення сил і засобів бойовиків", - йдеться в тексті.

Тимчук зазначив, що в кількох районах Донецька окупаційний режим посилив заходи безпеки - на вулицях міста з'явилися мобільні патрулі, бойовики стали частіше перевіряти документи у місцевих жителів.

"Синхронно з донецькими "колегами", різко активізувало "антидиверсійну і антитерористичну" діяльність і "МДБ "ЛНР". Приводом, зокрема, стала масова поява на стінах будинків, під'їздів, в громадських місцях в Алчевську і Перевальську написів антиоккупаційного і проукраїнського змісту, які списуються на "українські ДРГ". У даних населених пунктах зафіксовано ряд арештів місцевих жителів з підозрою у співпраці з "українськими спецслужбами", - написав нардеп.

Також повідомляється, що в "2-му Армійському корпусі "ЛНР" командири ротного і батальйонного рівня отримали категоричні вказівки посилити "виховну роботу" з особовим складом. "Зокрема, на думку штабу "2-го АК "ЛНР", те, що спостерігається падіння рівня морально-психологічного стану бойовиків, викликано "низьким рівнем інформованості "військовослужбовців" про позитивні події в "республіці" і причини тимчасових труднощів з матеріально-технічним постачанням", - наголошується в тексті.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...