Борець за свободу України: У Запорізькій області помер учасник УПА Ярема Жуковський

Колишній в'язень сталінського режиму був у Мелітополі моральним авторитетом українського руху та засновником православних церков.

Ілюстрація:rediff.com

Сьогодні, 25 листопада, стало відомо про смерть учасника УПА з Мелітополя Яреми Жуковського. Йому було 92 роки. Про це під час спілкування з журналістами заявив місцевий політик Олексій Ревенок, передають Патріоти України з посиланням на Местные вести.

За його словами, відомий учасник Української повстанської армії Ярема Жуковський помер 23 листопада.

У той же час користувачі мережі уточнили, що пан Ярема був в’язнем сталінського режиму, а після розвалу СРСР став засновником православних церков в Мелітополі.

У соцмережі діляться спогадами про Ярему Антоновича:

"Сьогодні відійшов у вічність Ярема Антонович Жуковський (1925-2017) - колишній вязень сталінських таборів, а з 90-х років провідник і моральний авторитет українського руху Мелітопольщини, член ОУН і НРУ, Просвіти, засновник православних церков у місті. Наш Прапороносець - прапором! Вічная пам'ять, Батьку!", - пише Віктор Гудзь

"Пам'яті ЖУКОВСЬКОГО Яреми Антоновича

Вчора ввечері помер наш Ярема Антонович - Українець, котрий завжди твердо, впевнено, наполегливо відстоював українську ідею в Мелітополі. Людина, яку не зламав радянський режим та "Воркуталаг". Людина, що несла нам українське слово та український дух. Уже тепер в далеких 90-х онуки Яреми Антоновича вітались: "Слава Україні!" Це було незвично і ... боязко. А Ярема Антонович не боявся нікого: ні КДБ, ні влади - будь-якої.Він і нас - дуже свідомих українців - підганяв, журив, виховував. Він знав одне: Україна буде завжди. І у Мелітополі теж. Від нас пішла знакова людина. Для мене - це українська сторінка Мелітополя... Як дивно перетинаються дати: народився Ярема Антонович 9 березня, у Шевченківські дні, а відійшов від нас між Днем гідності та днем Голодомору. Це все про нього... Спіть спокійно, вічная Вам пам'ять, Яремо Антоновичу! Героям слава!" - написала Ольга Ядловська.

Слід наголосити, що прощання з учасником УПА відбудеться 26 листопада об 11:00 у провулку 2-й Монастирський в Мелітополі.

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...

Одну людину діставали прямо з-під коліс: Голова райдержадміністрації влетів у натовп людей в Броварах (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:54

Голова райдержадміністрації у Броварах влетів на авто в натовп людей, четверо людей отримали тяжкі травми, передають Патріоти України. Троє людей отримали переломи, ще одну людину діставали прямо з-під коліс авто. Йдеться про голову райдержадміністраці...