Борцям за волю і незалежність: У тернополі тисячі городян прийшли на відкриття пам'ятника Героям Небесної Сотні (фото, відео)

У скульптурі зображена фігура юнака - невинної жертви та ангела - символу слави Героїв.

Фото:http://www.0352.ua/

Сьогодні, 14 жовтня, у Тернополі відзначили День захисника України і відкрили пам’ятник Героям Небесної Сотні. Про це пише місцевий сайт 0352, передають Патріоти України.

В урочистостях взяли участь громадські діячі, представники місцевої влади та пересічні тернополяни. З Театрального майдану була організована урочиста хода до Площі Героїв Євромайдану.

До пішої ходи, що пройшла на честь Героїв та борців за волю і Незалежність України, долучилися тисячі людей. Представники духовенства освятили пам’ятник Героям Небесної Сотні.

Авторами пам’ятника є заслужений художник України Роман Вільгушинський та заслужений архітектор України Іван Жовнич. Висота композиції без постаменту становить 9 м., а сама фігура – майже 3 м. У скульптурі зображена фігура юнака - невинної жертви та ангела - символу слави Героїв.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...