Браво, Женя! Україна виграла перше золото на Паралімпійських іграх

Українець Євген Богодайко став чемпіоном в незвичній для нього дисципліні.

Євген Богодайко. Фото: Фейсбук.

Українець Євген Богодайко став чемпіоном з плавання на дистанції 100 м на спині, принісши країні першу золоту медаль на Паралімпіаді 2016 в Ріо-де-Жанейро. Про це повідомив Національний паралімпійський комітет в Facebook, передають Патріоти України.

Богодайко обійшов британця Джонатана Фокса з результатом 1: 10.55. "Україна, поки ти ще спиш, тут наші паралімпійці показують гідний український результат !!! Тільки що ми завоювали золото для України - на дистанції 100 м на спині чемпіоном став Євген Богодайко з результатом 1хв 10с 55 !!!", - йдеться в повідомленні.

Бронзу отримав представник Бразилії Італо Перейра (1: 12.48).

Фото: таблиця результатів з плавання на Паралімпіаді-2016.

Як відзначили в НПК, ця нагорода важлива для українського спортсмена ще і тим, що він завоював її у невластивій йому дисципліни.

Генерації не вистачить? Що чекає на українців під час опалювального сезону

субота, 4 травень 2024, 9:54

Протягом найближчих двох-трьох років українці щозими та щоліта відчуватимуть брак електропостачання. Про те, що очікує громадян України після ударів ЗС РФ по енергогенерації, директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко розповів на порталі ...

В Україні можуть примусово вилучати житло для потреб ЗСУ: Названо умови

субота, 4 травень 2024, 9:52

В Україні можуть примусово вилучати майно для потреб Збройних сил під час війни. Це стосується зокрема житла і транспортних засобів, передають Патріоти України. Відповідну норму закону сьогодні активно обговорюють у ЗМІ та телеграм-каналах. Втім, як р...