Українка стала наймолодшою чемпіонкою світу з дзюдо (відео)

У фіналі чемпіонату світу у ваговій категорії до 48 кг Дарина Білодід перемогла чемпіонку світу-2017 японку Фуну Тонакі.

Дарина Білодід. Фото: Укрінформ.

17- річна українська дзюдоїстка Дарина Білодід виграла золото чемпіонату світу з дзюдо, що проходить в Баку, передають Патріоти України.

Тим самим Білодід стала наймолодшою спортсменкою, яка вигравала титул чемпіонки світу серед дорослих. У фіналі чемпіонату світу у ваговій категорії до 48 кг Білодід перемогла чемпіонку світу-2017 японку Фуну Тонакі. Українка виграла у досвідченої японки прийомом іппон, а це дострокова перемога.

У півфіналі чемпіонату світу Білолід здолала олімпійську чемпіонку Паулу Парету з Аргентини. До цього українка перемогла Галбадрах Отнторгонец з Казахстану, китаянку Яо Ксьонг та Дітрію Краснію з Косового. У цій же ваговій категорії українка Марина Черняк у першому колі поступилася Шірі Рішоні з Ізраїлю.

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...

Зібрали майже 3,5 млн євро на снаряди для ЗСУ: Відомі українці відповіли листом подяки народу Словаччини (текст)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:41

Відомі українські громадські, культурні та інші публічні діячі й лідери думок підписали лист від української громадськості до словацького народу на знак подяки за збір коштів для української армії у Словаччині, повідомляють Патріоти України. У Словаччи...