Британці створили пневматичну базуку для лову безпілотників (відео)

Сіткометач важить десять кілограмів в зарядженому вигляді, на його перезарядку йде близько восьми секунд, може бути використаний для нейтралізації кількох дронів.

SkyWall 100. Фото: openworksengineering.com

Британська компанія Openworks Engineering представила ручний пневматичний сіткометач для перехоплення дронів в польоті, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Пневматична зброя під назвою SkyWall представлено трьома моделями: ручний SkyWall 100, станковий SkyWall 200 і напівавтоматичний SkyWall 300. Сіткометач може вести вогонь снарядами чотирьох типів: навчальними, з сіткою, з сіткою і парашутом і ЕМІ-снарядами. SkyWall може вразити безпілотника на відстані до 100 метрів.

Сіткометач важить десять кілограмів в зарядженому вигляді, на перезарядку йде близько восьми секунд, тому можливе застосування системи для нейтралізації кількох дронів. Інтелектуальний приціл після захоплення цілі визначить швидкість і відстань до цілі і видасть оператору підказку, в який момент постріл з найбільшою ймовірністю вразить ціль.

Представники компанії вважають, що сіткометач підійде для мобільних груп поліції, прикордонників, приватних охоронних організацій, а також для охорони важливих військових і цивільних об'єктів. Крім того, завдяки снаряду з парашутом можливе захоплення безпілотника без фізичного знищення, що дозволяє використовувати реєстраційний або серійний номер безпілотника для розслідування і пошуку зловмисника.

Крім мережі для захисту від безпілотників-порушників, пропонується використовувати і інші методи - наприклад, німці працюють над створенням спеціального лазера, а американці створили протидронову гвинтівку-випромінювач. Також в Японії розробили систему, яка може виявити і розпізнати мультикоптер по звуку, який видають ротори літального апарату.


Хлопець у Дніпрі заїхав на АЗС за кавою та раптово став мільйонером (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:01

Ім'я щасливчика – Артем Пісоцький. 17 квітня чоловік заїхав на АЗК за вранішньою кавою і вирішив купити лотерейний білет. "Я часто купую лотерейні білети на заправці. Обрав лотерею "БАГАТСТВО ФАРАОНІВ". У цьому білеті був виграш – 100 гривень, я виріши...

При цьому отримували зарплату у ТрО: Депутати Київради ухилялися від військової служби і тепер постануть перед судом

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:55

Державне бюро розслідувань передало до суду обвинувальний акт щодо ухилення від військової служби трьома депутатами Київської міськради. Про це повідомляє ДБР, передають Патріоти України. Зазначається, що йдеться про солдатів однієї з військових частин...