Буде сидіти: Адвокати Єфремова не змогли витягти свого клієнта із СІЗО

​Апеляційний суд залишив рішення про арешт колишнього очільника регіоналів в силі.

Олександр Єфремов. Фото:novynarnia.com

Апеляційний суд міста Києва залишив під арештом екс-главу Партії Регіонів Олександра Єфремова. Колегія суддів залишила без змін постанову суду першої інстанції, якою екс-політику було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці. Про це пише Сегодня, інформують Патріоти України

В апеляційній скарзі захист екс-глави Партії Регіонів Олександра Єфремова просив скасувати рішення суду першої інстанції і наполягав на тому, що підозри, висунутні Єфремову, є безпідставними. Також, за словами адвокатів, затримання Єфремова було незаконним, оскільки він вже пройшов прикордонний контроль і фактично був уже не в Україні.

На думку адвоката Євгена Солодка, затримання Єфремова було здійснено не уповноваженою особою, а саме співробітником ГПУ. Так, затримати Єфремова могли тільки детективи НАБУ або САП, вважає правозахисник.

Більш того, сторона захисту Єфремова стверджує, що в матеріалах справи є посилання на безліч кримінальних проваджень, що не були об'єднані з провадженням, за яким затриманий Єфремов. При цьому, за клопотанням сторони захисту до матеріалів справи були додані документи про закриття попереднього кримінального провадження щодо Єфремова за підозрою в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. Тоді Печерський районний суд не знайшов складу злочину в діях екс-політика.

Також захист екс-регіонала заявляє, що у суду першої інстанції, Печерського, не було права розглядати цю справу, оскільки згідно з підсудністю ним повинен був займатися Подільський райсуд Києва. На думку адвокатів, це теж є причиною скасувати рішення про запобіжний захід.

"Абсолютно необгрунтована підозра, абсолютно незаконне затримання, яке проведено не уповноваженою особою та розглянуто не уповноваженим судом", - заявив Солодко.

Під час засідання захист намагався довести і те, що прокуратура не обґрунтувала побоювання того, що не перебуваючи під арештом, Єфремов може вплинути на свідків або втекти з країни. Сторона звинувачення, в свою чергу, наполягала на тому, що постанова Печерського суду обґрунтована і законна.

"На даному етапі слідством зібрано достатньо доказів, щоб ми могли прийти до висновку, що підозра є обгрунтованою", - сказав прокурор Павло Кожухівський.

На думку прокуратури, обрання підозрюваному м'якшою запобіжного заходу є неможливим і тому, що на свідків і експертів він вплинути все ж може, як і ховатися від слідства. На думку сторони звинувачення матеріальне становище Єфремова, а саме 33 млн франків на закордонних рахунках, може дозволити йому довго ховатися за межами України.

Сам Єфремов заявив журналістам, що у прокуратури немає жодного доказу його вини. "Прокуратура не надала жодного доказу вини мене в чому-небудь", - заявив він, - "Багато що для мене було відкрито на виступі Луценка, на прес-конференції, коли він сказав, що мене ненавидить".

Як відомо, сьогодні Генеральний прокурор Юрій Луценко під час прес-конференції заявив, що він відноситься до Ефремова "різко негативно". "Згідно доказам, ця людина відкрила двері війні в нашій країні", - сказав генпрокурор.

Відповідаючи на це, Єфремов заявив, що він "ніколи не робив нічого для того, щоб те, що сталося в нашій країні, відбулося" і назвав сьогоднішню заяву Луценка "тиском на суд".

Як повідомлялося раніше, Олександра Єфремова підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ст. 191 ч. 5 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Якщо його провина буде доведена, йому загрожує до 15 років ув'язнення. 1 серпня Печерський районний суд обрав Єфремову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці.

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...

"Шановні твіттеряни, на зв'язку з вами ху*сос": Українське ЗМІ потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка

п’ятниця, 3 травень 2024, 20:43

Євген Клопотенко оприлюднив у мережі скриншоти листування з нібито редактором видання "Заборона", який пропонував йому співпрацю. Начебто помилившись з чатом, так званий представник медіа обізвав шеф-кухаря нецензурними словами, і відповідь з боку кулі...