Бурятські "трактористи і шахтарі" перевелися? Біля Авдіївки з'явилися україномовні бойовики (відео)

​Військові жартують, що російським військовим набридло воювати на Донбасі.

Скрін відео

Українські військові поблизу Авдіївки мають відносний спокій в останні дні. Попри це, бійці тримаються напоготові, бо у стійке перемир'я не вірять. Про це йдеться в сюжеті ТСН, повідомляють Патріоти України.

"Тут просто йде окопна війна. З окопа на окоп", - пояснює боєць із позивним "Старий". "До бойовиків відстань приблизно 50 метрів", - додає військовослужбовець Микола. "Вони дають – ми даємо відповідь. Та й усе", - описує перебіг подій "Коваль".

Останні кілька днів українські воїни вважають тихими. І пояснюють: після вогневої відповіді з боку ЗСУ бойовики втрачають інтерес до активних дій. "Вони починають обстрілювати, ми даємо адекватну відповідь – і вони затихають. День можуть мовчати", - каже один із оборонців Авдіївки.

У вільний час солдати їдять достиглий у садах виноград, п'ють на свіжому повітрі каву та радіють кожній вільній від обстрілів хвилині. А також слухають радіоперехоплення переговорів терористів і відзначають у них несподівані зміни.

"Командири в них, коли щось починається, віддають накази – чути російську мову чисту. Появилося багато людей, які говорять українською мовою. Я не знаю, може російським кадровим уже набридло тут воювати – не знати, за що і для чого", - каже військовослужбовець ЗСУ з позивним "Брат".

Разом із тим десантники у раптову миролюбність бойовиків не вірять, тому тримаються напоготові. "Рано чи пізно тиша закінчується одним – боєм", - підсумовують захисники України.

Україну накриє травневий сніг: Синоптики уточнили прогноз

неділя, 5 травень 2024, 5:58

В Україні травень обіцяє бути сніжним. Сніг торкнеться кількох районів країни. Раніше ми писали, що сніг випаде на початку місяць, прогноз мінився, синоптики говорять що засніжить в середині травня. Про це повідомляє Ventusky. . Мешканці таких областе...

Альо, Кличко! Столична влада своєю бездіяльністю сприяє втраті комплексу унікальних артефактів Київської Русі на Поштовій площі

неділя, 5 травень 2024, 5:00

Безцінні пам'ятки 1000-літньої історії зроблені археологами під час реконструкції Поштової площі потребують термінової консервації, про що добре відомо "батькам міста". Однак шість років КМДА та мер не спромоглися зробити обіцяні роботи та заснувати музей