Був вірним сином України: У мережі повідомили про бійця АТО, який загинув на Луганщині

​Військовий народився в Росії.

Олександр Тюменцев. Фото:Facebook

У мережі сумують за українським бійцем, який загинув в районі села Кримське на Донбасі. Військовий Олександр Тюменцев народився в Росії, але ще дитиною переїхав в Україну в місто Лубни Полтавської області. Він закінчив Одеський інститут сухопутних військ. Проходив службу на посаді командира механізованого взводу у військовій частині Володимир-Волинського. Про це на своїй сторінці в Facebook написав нардеп Ігор Мосійчук, передають Патріоти України.

"Полтавська земля втратила ще одного сина: 23 листопада в бою під селищем Кримське Луганської області загинув мій земляк з Лубенщини - Олександр Тюменцев", - написав нардеп.

"Він народився в Росії, але ще маленьким переїхав в Україну, в Лубни. З дитинства мріяв стати військовим. Залишаючись вірним цій мрії, закінчив Одеський інститут сухопутних військ. Ніс службу на посаді командира мотострілецького взводу у військовій частині Володимир-Волинського. Звільнившись у 2002 році, повернувся в Лубни, і через деякий час, в 2006-2008 роках зайняв пост начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Лубенської міської ради.

Після займався підприємницькою діяльністю. Але з початком російської військової агресії покинув мирне життя і знову повернувся до зброї. Його покликала совість", - написав Мосійчук.

Депутат закликав вшанувати пам'ять бійця і не забувати про наших захисників. "Олександр Тюменцев довів свою відданість українській Батьківщині, поклавши її життя. Він не народився в Україні, але був її вірним сином. Низько схиляю голову. Вічна пам'ять!" - підсумував парламентарій.

Користувачі мережі висловлюють жаль та свої співчуття у зв'язку зі смертю бійця.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...