Бив і домагався сам директор: Поліція почала розслідування через насильство щодо вихованців дитбудинку на Волині

Зараз у притулку 33 дітей у віці від 3 до 18 років.
Над дітьми знущалися там, де мали подбати. Ілюстрація: НВ.

Поліція почала досудове розслідування за інформацією про фізичне насильство та сексуальні домагання з боку керівництва дитячого будинку в місті Рожище Волинської області, передають Патріоти України.

"Правоохоронці розпочали кримінальні провадження за ч. 1 ст. 137 (Неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей), а також за ч. 1 ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні обласної поліції.

В обласній прокуратурі повідомили, що Маневицька місцева прокуратура також відкрила кримінальне провадження за фактом застосування фізичного насильства до вихованців дитбудинку. "Прокурори та слідчі проводять першочергові слідчі дії, допитують осіб, які можуть бути причетні до можливого вчинення протиправних дій стосовно дітей, а також опитують вихованців притулку", - йдеться в заяві прокуратури.

Нагадаємо, що уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова повідомила, що під час моніторингового візиту до притулку для дітей на Волині у десятьох дітей виявили сліди побиття та крові на одежі. Троє звинуватили керівництво дитбудинку у сексуальних домаганнях.

Це не перше порушення в притулку. 17 травня безвісти зникла дитина, однак керівництво звернулось до правоохоронних органів лише через майже два місяці - 11 липня.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...