"Calexit": Найбільший штат США розгляне петицію про вихід зі складу країни

​Ініціативна група зі штату Каліфорнія планує провести референдум щодо відділення території від США.

Штат Каліфорнія передав владі документ про вихід з США. Фото: obozrevatel.com.

В американському штаті Каліфорнія прихильники відділення території від США зробили перший крок по юридичному оформленню своїх претензій. Вони передали документ про проведення референдуму в офіс генерального прокурора штату, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Віце-президент і співзасновник кампанії "Calexit" (від поєднання слів англ. California - Каліфорнія і англ. Exit - вихід) Маркус Руїс Еванс заявив, що його ініціативна група планувала провести референдум пізніше.

Однак перемога Дональда Трампа на виборах президента змусила їх замислитися про наближення термінів плебісциту.

Відзначається, що прихильники відділення штату від США сподіваються на проведення голосування за власною ініціативою вже в 2018 році.

Хтось гниє, а в когось все нормально: Речник Повітряних сил ЗСУ жорстко пояснив, коли закінчиться війна

вівторок, 7 травень 2024, 23:05

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш поділився особистою думкою про те, коли може закінчитися війна з Росією, передають Патріоти України. Він наголосив, що ситуація дуже мінлива: ми пам’ятаємо, як ще влітку минулого року покійний очільник ПВК "Вагнер" ...

Годі "пишатись": У Берліні на 8 і 9 травня заборонили вивішувати російські триколори біля радянських меморіалів

вівторок, 7 травень 2024, 22:42

У Берліні на 8 і 9 травня заборонили вивішувати біля радянських меморіалів російські прапори, георгіївські стрічки та символи, які прославляють російсько-українську війну. Про це повідомляє RBB24 з посиланням на берлінську поліцію, передають Патріоти У...