Чекіст та організатор Голодомору: Дніпропетровці збирають підписи за знесення пам’ятника Петровському

Народний депутат України Андрій Денисенко оголосив на 29 січня в Дніпропетровську акцію громадськості з демонтажу пам’ятника Петровському на привокзальній площі.

Пам'ятник одному з організаторів Голодомору Григорію Петровському у Дніпропетровську. Фото:http://www.radiosvoboda.org/

Жителі Дніпропетровська збирають підписи за знесення пам’ятника Григорієві Петровському на привокзальній площі міста. Відповідна електронна петиція з’явилась на сайті президента України Петра Порошенка. Ініціатором петиції є житель Дніпропетровська Вадим Шепеленко, передають Патріоти України за матеріалами Радіо Свобода.

"Вимагаю прибрати пам'ятник кату України Григорію Петровському з площі перед залізничним вокзалом міста Дніпропетровськ», – йдеться у документі.

Народний депутат України Андрій Денисенко оголосив на 29 січня в Дніпропетровську акцію громадськості з демонтажу пам’ятника Петровському на привокзальній площі. Її планують присвятити до відзначення Дня пам’яті Героїв Крут. Початок акції анонсували на 18:00.

"Пора би виправити цей історичний парадокс та ідеологічний казус, тим паче панове інтімологи із Опоблоку запевняють нас, що місто віднині офіційно називається по імені відповідного апостола Христа, а не Леніна-Сталіна.

До цього ми ще повернемося, а зараз маємо нарешті виконати численні законодавчі і нормативні акти кількох президентів, кабміну і Верховної ради з декомунізації нашого українського Дніпра", – заявив Андрій Денисенко.

Водночас у четвер супротивники демонтажу пам’ятника в соціальних мережах скликали людей на "акцію протистояння знесенню". Цей захід має розпочатись на годину раніше, ніж акція, анонсована Денисенком.

Пам’ятник Григорієві Петровському в Дніпропетровську був встановлений 40 років тому. Ідея його знесення обговорюється щонайменше десятиліття. Кілька років тому патріотично налаштована громадськість пропонувала демонтувати скульптуру й переплавити її на монумент жертвам Голодоморів.

У Міноборони України пояснили, як оскаржити висновок ВЛК в досудовому порядку

неділя, 5 травень 2024, 3:25

Обмежено придатні військовозобов'язані і не тільки можуть оскаржити висновок ВЛК через комісії вищого порядку і через суд. Про це йдеться в коментарі директора Департаменту охорони здоров’я міністерства оборони України Оксани Сухорукової в ефірі телема...

"Навіщо демонструвати домашній затишок зараз?": Нардепка Безугла обурилася кількістю пасок в соцмережах, українці відповіли

субота, 4 травень 2024, 23:53

Напередодні Великодня, у суботу, 4 травня, народна депутатка Мар'яна Безугла опублікувала в соцмережі допис із обуренням від великої кількості святкових пасок, які українці напекли та демонстрували на загал. Нардепка написала, що вважає неприйнятним де...