Несподівано: Путіна можуть офіційно визнати військовим злочинцем

Якщо петиція набере до кінця жовтня 500 підписів, вона надійде на розгляд канадського уряду.

Канадці згадали про усі злочини Путіна проти людства. Ілюстрація: соцмережі.

У парламенті Канади зареєстрували петицію, яка пропонує визнати президента РФ Володимира Путіна військовим злочинцем. Протягом декількох днів петиція отримала 150 підписів, передають Патріоти України.

"Ми, громадяни Канади, закликаємо уряд Канади оголосити Путіна військовим злочинцем і віддати його Міжнародному кримінальному суду в Гаазі за злочини проти людяності, воєнні злочини, агресію і підтримку тероризму", - йдеться в тексті петиції.

У документі звертається увага не тільки на дії Путіна проти України, а й на збиття малайзійського літака рейсу МН-17 над Донбасом, вторгнення РФ до Грузії в 2008 році, підтримку сирійського режиму, політичні переслідування і вбивства на території Росії та за кордоном.

Електронну петицію підтримав депутат від опозиційної Консервативної партії Джеймс Безан. "Володимира Путіна необхідно притягнути до відповідальності за біль і страждання, до яких привели його військові злочини. Країни по всьому світу зазнали вторгнення і зазіхання на демократію з боку його режиму. Ми повинні застосувати дієві кроки проти цього тирана", - заявив Безан. Якщо петиція набере до кінця жовтня 500 підписів, вона надійде на розгляд уряду.

"Просто щоб подивитися, що в ній, в біса, написано": Байден зізнався, що "майже хотів" купити "Біблію Трампа"

середа, 24 квітень 2024, 12:53

У вівторок, 23 квітня, президент США Джо Байден висміяв колишнього президента Дональда Трампа за торгівлю «єдиної схваленої» Біблії. З такою промовою він виступив під час візиту до штату Флорида. Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. ...

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...