Через недбальство медиків: Паралізована 8-річна дівчинка 1,5 місяці поневірялася країною (фото)

Фото: ВВС

Індійська дівчинка Равіта подолала сотні кілометрів, перш ніж знайти лікарню, котра змогла б надати їй адекватне лікування, повідомляють Патріоти України з посиланням на ВВС.

Равіта разом зі своїми батьками Раджою та Шанті Волві мешкає в бідному віддаленому селі штату Магарашта. Вони займаються фермерством і не вміють читати та писати, розмовляють лише на племенному діалекті - бгіл.

Більша частина регіону, де вони мешкають, не має жодного транспортного сполучення з цивілізованим світом.

Коли 8-річна дитина впала з дерева на початку серпня, Раджа та Шанті не зрозуміли що відбулося. Вони поклали доньку на "бамбуланс" - щось на зразок нош - ковдру, натягнута на бамбукові тростини. Це єдиний спосіб транспортувати хворого у цій місцевості.

Волві пройшли півгодини, аби знайти службу таксі, котра перевозить людей із віддалених регіонів. Потім вони проїхали 11 км до окружної лікарні, але там їм сказали, що не можуть покласти Равіту на лікування. Це була перша із 5 лікарень, котрі родина відвідала за наступні 45 днів.

Наступна лікарня була за 80 км, дитина провела там 10 днів, їй не стало краще. Равіта могла рухати лише руками, погано їла і майже не говорила - лише скаржилася на біль.

Волві відвідали ще 2 лікарні, але їх доньці там не допомогли. На машині "швидкої" їх відвезли до столиці штату - міста Мумбаї.

У King Edward Memorial Hospital у Мумбаї взяли дитину на лікування, але не могли зрозуміти мову, на які спілкувалися дівчинки і батьки. Дівчинці не допомогли і виписали через кілька днів.

Волві вирішили повернутися додому і спитали, як дістатися рідного округа, але ніхто їх не розумів.

Вони кілька годин ходили по місту, несучи з собою Равіту і намагаючись знайти дорогу додому. Зрештою, їм зустрілася жінка-констебль, котра знає бгіл. Вона пояснила, що лікарі направили дитину до державної лікарні в Мумбаї, де є неврологічне відділення.

Лікарі виявили, що в результаті падіння Равіта зламала хребці в нижній частині хребта і це позбавило її нижню частину тіла усіх відчуттів. Медики не змогли оперувати дівчинку відразу, оскільки в неї були симптоми недоїдання.

3 листопада, через півтора місяці після травмування, Равіта перенесла операцію. Лікарі говорять, що дівчинка буде одужувати поступово, позитивно вплине фізіотерапія.

Мандрівка не завдала більшої шкоди Равіті, говорять медики - травму вона отримала під час падіння. Але якби її доправили в лікарню якомога швидше, лікарі дали б знеболювальне і їй не довелося б страждати.

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...

Зібрали майже 3,5 млн євро на снаряди для ЗСУ: Відомі українці відповіли листом подяки народу Словаччини (текст)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:41

Відомі українські громадські, культурні та інші публічні діячі й лідери думок підписали лист від української громадськості до словацького народу на знак подяки за збір коштів для української армії у Словаччині, повідомляють Патріоти України. У Словаччи...