Через прострочений паспорт: Морпіха з російським громадянством, який воює за Україну, можуть депортувати в РФ (відео)

У міністерстві оборони посилаються на депутатів парламенту, які нібито вже давно повинні були прийняти закон, що легалізував іноземних добровольців, але поки пройшли його тільки в першому читанні.

Тимофій Волостнов. Фото:скрін відео

21-річний морський піхотинець ЗСУ Тимофій Волостнов з російським громадянством, що захищає Україну з 2016 року, може бути депортований до Росії за свій прострочений паспорт. Про це повідомляють Патріоти України.

"Воює проти того боку, на нашому боці - і ми його просимо за чинним законодавством ці два документа: діючий паспорт і довідку, що нема судимості і не під слідством", - говорить начальник Бердянського відділення ДМС Євген Василенко.

Відомо, що мати військовослужбовця в 2008 році переїхала в Україну, Тимофій закінчив школу в Бердянську і пішов на фронт спочатку добровольцем, а потім в ЗСУ. "Я готовий, головне - щоб мене зробили легальним. Статусу у мене немає. Все одно я є незаконним добровольцем в рядах ЗСУ", - розповідає він.

Обурено висловлюються про ситуацію бойові побратими морпіха. "Він мою спину прикривав кожен день. Єдиний, кому я довіряв - ми з першого дня разом. Що його там чекає?", - розповідає боєць з позивним "Білий".

"Ось на міждержавному рівні виглядає, що за нас люди воюють, за нашу ідею, за нашу державу, повірили в наші ідеї, повірили в наші справи, а ми не цінуємо їх, не боремося за них", - каже військовослужбовець "Вуйко"..

При цьому в міністерстві оборони посилаються на депутатів парламенту, які нібито вже давно повинні були прийняти закон, що легалізував іноземних добровольців, але поки пройшли його тільки в першому читанні.

"Пане Президенте, у мене проблема з документами, як громадянина Росії. У мене є військовий квиток, є участь в АТО, у мене є медаль за участь в АТО, але зараз мене чекає видворення з країни. Ви можете на це вплинути, і я хочу просити про допомогу", - звертається Тимофій Волостнов до президента України Петра Порошенка.

Джерело: ТСН.ua

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...