Через ревнощі: Стало відомо, чому дезертир на Луганщині убив та поранив бійців АТО

Затриманому загрожує довічне ув'язнення.

Ілюстрація:zaxid.net

У Луганській області був затриманий український військовослужбовець-дезертир, який вбив двох і завдав поранення ще п'ятьом бійцям Збройних сил України. Повідомляється, що він перебував у стані афекту. Про це Громадському радіо розповів прокурор сил АТО Костянтин Кулик, передають Патріоти України.

За інформацією прокурора, військовослужбовець був затриманий працівниками поліції разом з військовою прокуратурою Луганського гарнізону в с. Артемово Луганської області поблизу місця скоєння злочину.

"Підозрюваний пояснив, що на нього періодично надходило затемнення після спілкування з дружиною. В той день вона дала трубку своєму коханцеві, і після спілкування у нього знову почався припадок, під час якого він вчинив злочин", - повідомив Кулик.

Прокурор додав, що колишній військовий пішов в ліс, щоб застрелитися, але не зміг цього зробити.

Нагадаємо, прес-центр АТО 12 вересня повідомив, що в зоні АТО ворожа диверсійно-розвідувальна група близько 16:00 атакувала позиції одного з підрозділів ЗСУ в районі Станиці Луганській. В результаті атаки двоє українських військовослужбовців загинули, п'ятеро отримали поранення, одна людина зникла безвісти. Згодом "Думська" повідомила, що бійців розстріляв дезертир, який зник на окупованій території.

Пізніше депутат Криворізької міськради, колишній начальник штабу національної оборони Кривого Рогу Микола Колесник, повідомляв, що дезертир розшукується, потім повідомив про його затримання. Разом з тим спікер МОУ по АТО Андрій Лисенко сьогодні заявив, що у відомстві не володіють інформацією про те, що трапилося.

Згодом в поліції підтвердили затримання в Луганській області дезертира за вбивство двох українських бійців ЗСУ і нанесення тілесних ушкоджень ще п'ятьом. Було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 15 і ч. 2 ст. 115 КК України.

Із затриманим дезертиром вже провели попередній допит. Про це під час брифінгу в ефірі 112 Україна повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Через його показання про те, що він скоїв злочин під час чергового нападу, йому буде призначено комплексну судово-медичну експертизу. Військовому загрожує довічне ув'язнення

"За вбивство одного і більше осіб, а також нанесення важких тілесних ушкоджень 15 років або довічне ув'язнення. Це буде визначатися за сукупністю зібраних доказів", - зазначив Матіос.

Є проблеми: Нацбанк повідомив, які регіони найбільше відчувають брак робочої сили

субота, 4 травень 2024, 2:35

З 2021 по 2023 рік робоча сила у віці 15-70 років скоротилася більш ніж на чверть. З основних причин - міграція, демографічні втрати та окупація. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, передають Патріоти України. Так, за оцінками НБУ, робоча сила у в...

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...