Чергова "справа честі" поліції: Чому й досі не знайшли вбивць Павла Шеремета (фото, відео)

Справа не зрушилася з місця, хоча після трагічної загибелі журналіста вже минуло більше чотирьох місяців.

Вбивство Павла Шеремета і досі нерозкрите. Фото:Високий замок

З моменту вбивства журналіста Павла Шеремета пройшло вже чотири місяці, однак справа стоїть на місці. Натомість тодішня голова Нацполіції Хатія Деканоідзе, яка нещодавно пішла у відставку, заявляла: для неї розкриття вбивства Шеремета є справою честі. Про це пишуть Надзвичайні новини, інформують Патріоти України.

Слідство у справі журналіста триває, але за цей час від поліції жодних результатів. Раніше Хатія Деканоідзе заявляла: до розслідування вбивства Шеремета долучаться спеціалісти ФБР.

"У ФБР, особливо у напрямку вибуху, дуже хороші експертизи – це перше, друге – ми готові надати всю інформацію, особливо огляд місця пригоди, бо маємо розуміти, що всі деталі дуже важливі. Всі дрібні деталі – хто, коли, як, який вибуховий пристрій задіяно. Я сподіваюся, що така допомога буде корисною для розслідування дуже важливої для нашої країни справи", – заявила Деканоідзе.

Однак за весь цей час ніхто так і не бачив цих спеціалістів.

"Звертаємось повністю до всіх експертів за допомогою. Якщо вони кажуть, що можуть допомогти, то ми це робимо і направляємо запит. Бюрократичний термін цих запитів дуже довгий: і три, і пять місяців", - каже в.о голови Національної поліції України Вадим Троян.

Влітку про справу честі оголосила Деканоідзе, однак 14 листопада вона пішла у відставку і тепер невідомо, для кого тепер це справа честі.

Сам генпрокурор Юрій Луценко ніби заступається за поліцію, мовляв сама Генпрокуратура повинна контролювати хід справи, а не поліція.

"Згідно з юридичною термінологією контроль та процесуальне керівництво лежить на прокуратурі", - каже Юрій Луценко.

У Мінську, де поховали журналіста, друзі та колеги Шеремета не вірять, що українське слідство знайде убивць і замовників журналіста.

Могила журналіста у Мінську

"Віра помирає остання. Завжди можна вірити, питання в тому, скільки вірити. Найближчі роки, найближчі 10 років чи пару віків?", - говорить білоруський журналіст Василь Семашко.

Матір Павла Шеремета говорити про розслідування убивства відмовляється. Лише колись вона сказала: знайдуть вбивцю чи ні, в її житті це вже нічого не змінить.

"Що стосується вбивці, то я можу сказати, що мене це вже не цікавить. У мене немає сина. І це найстрашніше і найголовніше. Все решта – на їхній совісті і їм із цим жити", - сказала Людмила Шеремет.

Нагадаємо, 20 липня цього року о 07.45 ранку у центрі Києва на перетині вулиць Івана Франка та Богдана Хмельницького вибухнув автомобіль, в якому їхав журналіст Павло Шеремет.

Вибуховий пристрій потужністю приблизно 500 грам тротилу був закладений під дно автомобіля біля місця водія, про що говорять кадри з камер спостереження. На них видно, як вночі сходами по вулиці Франка йде якась жінка в спортивному костюмі, бейсболці та капюшоні. В руках у неї якийсь важкий пакунок.

Трохи згодом цю жінку наздоганяє чоловік, що весь час ішов за нею. Вони на мить зупиняються, про щось розмовляють, а далі розходяться в різні боки.

Під будинком, де проживав Павло Шеремет, стояв його припаркований автомобіль. Жінка зупиняється біля нього на кілька хвилин і підкладає щось під машину.

Вибух пролунав одразу, щойно автомобіль виїхав на перехрестя. Журналістові намагалися допомогти випадкові свідки. Один з них чомусь досить спокійно відреагував на те, що сталося, однак потім теж побіг до машини. Слідчі одразу ж припустили: хтось привів у дію дистанційний вибуховий пристрій, і найімовірніше, вбивця спостерігав за Шереметом десь неподалік.

Правоохоронці навіть назвали будинок, з якого міг бути здійснений підрив автомобіля журналіста: вулиця Івана Франка,17.

Не все так однозначно? Чи може Польща депортувати українських чоловіків

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:58

Поляки можуть повернути до України військовозобов'язаних чоловіків? З новою важливою заявою вийшов міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш, який раніше висловлювався за повернення чоловіків на Батьківщину. Водночас Варшава подовжила тимчасовий з...

Винищувач супербактерій: Вчені заявили про створення антибіотика, який може здійснити прорив у медицині

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:47

Вчені відкрили новий клас антибіотиків з потужною активністю проти особливо стійких бактерій. Медикамент також продемонстрував ефективність лікування інфекції кровотоку у мишей, передають Патріоти України. Антибіотик розробили медики з Уппсальського ун...