Черговий доказ підліткової жорстокості: На Прикарпатті школярі знімали на відео побиття сироти (фото, відео)

Юра – сирота, живе зі старшою сестрою. Опікуни хлопчика планують звернутися до правоохоронців із заявою.

Жертва нападу 8-класник Юрій. Фото: Вести.Учні Івано-Франківської школи №13 побили восьмикласника-сироту Юрія і зняли це на відео. Про цей випадок на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив адвокат Олег Веремієнко, передають Патріоти України.

"Побиття сироти старшокласником на прохання іншого старшокласника ЗОШ №13 Івано-Франківська. Цікаво поспілкуватися з режисером і продюсером цього фільму", – написав він.

На записі видно, як школяра затисли біля стіни і один із підлітків завдає йому удари у живіт. Другий, той, що за кадром, кричить: "Ну, Макаре, давай!".

У Юрія стиснуті кулаки, але всерйоз захищатися він не намагається, хоча пробує втекти. Але це не допомагає – його швидко наздоганяють.

Під час побиття повз підлітків проходить доросла жінка, але вона навіть не спробувала розняти дітей.Як розповів адвокат, подібний випадок у школі непоодинокий. "Старшокласники регулярно били цього хлопчика, особливо по дорозі в школу, знімали це на відео і викладали в соцмережу "ВКонтакте". Юра – сирота, живе зі старшою сестрою. За нього і заступитися нікому", – зазначив він.

Адвокат повідомив, що Юрія били регулярно. А одного з учнів, який заступився за школяра, заманили в засаду й жорстоко віддубасили.

Веремієнко розповів, що тим захисником був восьмикласник Віталій. Його батько в 2014 році служив в АТО, пройшов найгарячішу фазу під Слов'янськом.

Зокрема, забіякам не подобалося й те, що хлопчик мав пільги й харчувався краще, ніж інші.

"У січні один із хлопців запропонував показати коротший шлях додому і завів на пустир біля сусідньої школи. Там на нього вже чекали підлітки – більше 10 людей", – розповів адвокат.

Школяра тоді сильно били по голові кастетами – обробленою залізом ручкою скакалки.

За словами директора департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Ігоря Смаля, цю ситуацію активно досліджують. Вже нібито є кілька пояснень від директора школи, де сталася бійка.

"Мова йде про знущання над учнем-сиротою. Його однокласники, старшокласники, які із невідомих поки що причин влаштували йому таку "теплу зустріч". Працюємо над цим питанням, вивчаємо його, щоб мати повну картину. Вже є кілька пояснень від директора школи, є навіть заява від опікунів хлопця, якого побили", – прокоментував Ігор Смаль.

Окрім цього, він зазначив, що опікуни Юрія планують звернутися до правоохоронців, що вони не дозволяли адвокату оприлюднювати відео побиття в інтернеті.Юрій

Також Смаль розповів, що учні, які брали участь у побитті школярів, належать до соціально-проблемних. Із ними ведеться постійна робота, яка дає дуже незначний ефект.

"Один із учасників цих подій закінчив дев’ятий клас і отримав документи про неповну середню освіту і вже в школі навчатися не буде, але це не знімає відповідальності ні з керівництва школи, ні з класного керівника, ні з інших працівників, які мають слідкувати за цією ситуацією", – зауважив Смаль.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...