Черкащанка пішла в армію після втрати сина-"кіборга" в АТО (відео)

Мати продовжила справу загиблого нащадка і стала військовослужбовцем.

Мама загиблого "кіборга" Світлана Терещенко. Фото: скрін відео

У пам’ять про сина-героя мати продовжила його справу. Черкащанка Світлана Чорна-Терещенко втратила його рік тому, в Донецькому аеропорту. Після трагедії жінка вирішила стати військовою. Нині вона служить у черкаському військкоматі, пишається своїм Андрійком i береже кожну згадку про відважного молодого кіборга. Про це розповідається на сайті Черкаської обласної держтелерадіокомпанії "Рось", інформують Патріоти України.

Світлана береже кожну річ, яка нагадує про її Андрія. Світлини, спортивні медалі, вірші – все зберігає у його ж кімнаті. Не дає жінці сумувати улюблений пес сина – вівчарка Злося.

Андрія немає вже рік. Він від війни не ховався, каже Світлана. Маючи армійський досвід, у серпні 2014-го добровільно пішов воювати. Торік у Донецькому аеропорті, внаслідок ворожого обстрілу позицій українських військових, він загинув. Розумний, витривалий і сміливий – таким його запам’ятали друзі-кіборги.

Після трагедії, Світлана вирішила піти до армії. Нині служить у військкоматі. Світлану називають матір’ю героя, загиблого за мир в Україні. Про подвиг сина жінка розповідає на зустрічах зі школярами.

Світлана досі не може змиритися із загибеллю сина. Впоратись із горем їй допомагає пoдруга дитинства, а нині й колега по службі – військовий психолог Валентина Савченко.

У Світлани є ще для кого жити. У жінки залишилась 20-річна донька Валентина. Мати кіборга впевнена: про її героя люди пам’ятатимуть довго. Сподівається, що його жертва буде недаремною і скоро в Україні настане мир.

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...

"Консули мають робити все, але": Чалий вказав на нестиковку з припиненням видачі паспортів військовозобов’язаним українцям за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:28

Тимчасове припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном станом на зараз не є законним. Закон про мобілізацію в Україні, в якому передбачено положення про те, що чоловікам для отримання документів потрібно оновити свої ві...