Чого і слід було чекати: З'явилась інформація про тортури українських військовополонених моряків "чекістами" Путіна

Дві посилки з теплим одягом, які надіслали волонтери Андрію Шевченку, він до цих пір не отримав.

Полонених моряків тримають у жахливих умовах. Фото: Рейтерс.

Російських тюремників звинуватили в тортурах військовополоненого мічмана рейдового буксира ВМС України «Яни Капу» Андрія Шевченка. Як пояснила адвокат українця Тетяна Окушко, військовому не забезпечили належні умови утримання, зокрема, не видали теплий одяг, передають Патріоти України.

«У Москві були морози до -20 градусів, а він одягнений в легкий одяг і літні кросівки», - заявила Окушко під час розгляду апеляції її клієнта на рішення про арешт.
Після суду мічман повідомив, що в московському СІЗО «Лефортово», де його незаконно утримують під вартою, йому дали черевики без шнурків, які спадають з ніг, а дві посилки з теплим одягом, які відіслали йому волонтери, він до цих пір не отримав.

Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:50

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...