Чому США не хочуть надавати Україні військові технології для боротьби проти агресії РФ, - експерт

Вашингтон витрачав на війну в Афганістані значно більше, ніж зараз витрачає на допомогу Україні.

США та Україна. Фото: "Кореспондент"

США не хочуть надавати Україні військові технології з-за ризиків і побоювання, що Київ може зайняти в майбутньому нові ринки озброєнь, які зараз приносять прибуток Вашингтону. Про це в коментарі українським ЗМІ заявив колишній заступник начальника генерального штабу ЗСУ генерал Юрій Думанський, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Діалог".

Він прокоментував надання щорічної військової допомоги в розмірі 300 мільйонів доларів і зазначив, що Вашингтон витрачав на війну в Афганістані, діючи проти СРСР, від 3 до 30 мільярдів доларів. Думанський додав, що на цьому тлі допомога Україні виглядає вкрай слабо.

При цьому ЗМІ звертають увагу, що військова та консультативна допомога США все ще є критично важливою при опорі російській агресії на Донбасі – американці надали Києву радарні системи раннього оповіщення, "хаммери" і військових інструкторів. При цьому Пентагон досі не хоче надавати Україні розвіддані про переміщення російських військових на Донбасі, отримані зі своїх супутників.

Пролунали постріли: У Чернівецькій області цивільні накинулися на працівника ТЦК

субота, 20 квітень 2024, 16:41

У Чернівецькій області місцеві скоїли масовий напад на працівників ТЦК та СП. Один з працівників ТЦК відкрив вогонь, передають Патріоти України. Як повідомляє прес-служба обласного ТЦК, інцидент стався сьогодні, поблизу села Чорногузи, під час здійснен...

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку (фото)

субота, 20 квітень 2024, 16:19

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку в Голосіївському районі. Про це повідомила патрульна поліція Києва та оприлюднила відповідні фото, передають Патріоти України. "У Голосіївському районі інспектори отримали повідомлення п...