Чому влада не хоче перекрити воду і заборонити торгівлю з терористами, - екс-депутат БПП (відео)

Розплачуватися за м'якотілість доведеться звичайним українцям - грошима і життями.

За що ми воюємо, якщо влада торгує з терористами? Фото: Еспресо

Бойові дії на сході України будуть тривати нескінченно довго. Війна вигідна як офіційній Москві, так і Києву. З такою думкою виступив колишній народний депутат від партії "Блок Петра Порошенка" донеччанин Єгор Фірсов. На своїй сторінці в Facebook екс-парламентарій пише, що владі вигідна війна на Донбасі, передають Патріоти України.

"Коли я запропонував перекрити воду, заборонити торгівлю і взагалі зайняти більш жорстку позицію, представники влади вдалися до маніпуляцій. Вони кажуть, що, не давши воду в частину Попаснянського району, ми отримаємо долар по 100, вбивство полонених і взагалі спровокуємо Третю світову війну!

І на кожен аргумент мені розповідали чергову жахливу історію. І це зайвий раз переконує, що поки йде війна, владі набагато легше контролювати громадську думку", - пише Фірсов.

На його думку, владна стратегія війни полягає у відволіканні уваги суспільства і піарі на бойових діях. "Хтось взагалі розуміє, яка при владі позиція по окупованій території? І чи є вона взагалі? Популярна або не популярна, хоч якась? Чому після 3 років війни ми до сих пір не можемо прийняти рішення, чи повинні ми давати туди воду?"- зауважив Фірсов.

А жорстких позицій в нас немає, тому що з ними все стає набагато складнішим. Стане важче домовлятися про контрабанду вугілля, про торгівлю алкоголем і табаком, про контрабанду російського пального і багато інших речей.
Тільки платимо за відсутність позицій ми з вами, а ще більше - наші заручники. Владні бариги не схильні до сміливих позицій, коли мова йде про людей, інше діло, коли йдеться про гроші.
Тому, така війна як зараз триватиме до того часу, поки Путіну і Порошенко це буде вигідно, вважає Фірсов.

"Це висновок лікарів": Віталій Капранов назвав причину раптової смерті свого 56-річного брата-близнюка

четвер, 18 квітень 2024, 15:27

Український письменник та публіцист Віталій Капранов назвав причину смерті свого 56-річного брата-близнюка Дмитра, який пішов з життя 16 квітня, передають Патріоти України. Раптова смерть Дмитра Капранова стала справжнім шоком для українського суспільс...

Де і ким працюють українські біженці у Латвії: Оприлюднено офіційні дані

четвер, 18 квітень 2024, 14:58

З початку цього року в Латвії як працівники офіційно було зареєстровано 8700 громадян України. Про це із посиланням на Центральне статистичне управління країни пише Baltijas Balss, передають Патріоти України. Найчастіше громадяни України працюють у про...