Чому ворогів України на Донбасі не варто називати сепаратистами, - МЗС

А от термін "окремі райони Донецької і Луганської областей" (ОРДЛО) прописані в Мінських домовленостях і, фактично, є реальністю.

Бойовики. Фото: Еспресо

Посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Андрій Кузьменко пояснив, чому не варто вживати термін "сепаратист" щодо жителів Донецької і Луганської областей, які виступають проти України. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Новости Донбасса".

"Я б не вживав термін "сепаратист". Тому що термін "сепаратист" — це наратив або дискурс громадянської війни, коли немає зовнішнього втручання: одна частина населення однієї країни змагається за отримання власних цілей. Насправді, мета повинна йти на зовнішню агресію, рушійною силою якої є Російська Федерація і гібридні підрозділи російських військових, те, що за Мінськими домовленостями ми називаємо незаконними збройними формуваннями", — сказав дипломат в ході публічної дискусії в Краматорську на тему "Що ми знаємо про Мінські домовленості".

Кузьменко вважає, що причиною збройного опору на Донбасі була не тільки економічна ситуація в Україні і зовнішня агресія, а й внутрішні соціальні проблеми. Також посол зазначив, що термін "окремі райони Донецької і Луганської областей" (ОРДЛО) прописані в Мінських домовленостях і, фактично, є реальністю. Крім цього він назвав заяви про "військовий конфлікті на південному сході України" методами ідеологічної війни з боку Росії.

Задоволення заради користі: На Сумщині чоловік "під контролем поліції" двічі займався сексом із повіями

неділя, 19 травень 2024, 3:40

У Сумській області поліція викрила сутенерку, яка втягнула у заняття проституцією свою знайому. Для того, щоб провести розслідування, поліція залучила чоловіка, якому жінки двічі надавали секс-послуги. Про це йдеться у вироку Охтирського міськрайонного...

Всі пояси в одних руках вперше за 25 років: Олександр Усик здобув важку перемогу у суперчемпському бою з Тайсоном Ф'юрі

неділя, 19 травень 2024, 3:06

Українець був визнаний абсолютним чемпіоном роздільним рішенням суддів. Тепер весь боксерський світ сподівається побачити повторний бій двох великих надважковаговиків. Чемпіон світу в надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF українець Олександр ...