"Чому зі ЗМІ я чую про якісну освіту і рівні права усіх громадян, але сама не маю їх?": 13-річна школярка на Хмельниччині попросила владу надати їй шкільний автобус (фото)

Щоб дістатися до школи кожного ранку Мирослава змушена долати полем 3 км пішки до траси, де треба чекати на рейсовий автобус, який ще й не завжди зупиниться.

Мирослава Деліта. Фото:http://lb.ua/Тринадцятирічна Мирослава Деліта із села Манилівка, що на Хмельниччині, написала листа, у якому просить владу надати автобус, який возитиме її до школи. Про це повідомляє LВ.ua, передають Патріоти України.

Як розповіла Мирослава у своєму листі, до сьомого класу вона навчалася у сусідньому селі Миколаїв. Але та середня школа розчарувала її.

"Математику викладає психолог за освітою, а вчителька мови дозволяє собі пити каву в учительській і приходить під кінець уроку, щоб дати матеріал на домашнє опрацювання. Фізика та англійська мова взагалі не викладаються", – поскаржилася вона.

Згодом дівчинка перейшла у школу, що в селі Чорний Острів. Але біда в тому, що школа знаходиться аж за вісім кілометрів від її дому. Туди Мирославу упродовж року підвозив чорноострівський шкільний автобус. Але з метою економії його скасували і тепер 13-річній дівчині доводиться пішки долати відстань у 3 км, щоб дійти до школи. Зараз Мирослава з дому до траси і з траси додому ходить пішки, а переповнені рейсові автобуси до Чорного Острова часто не зупиняються.

"Для дитини це ненормально, це, звісно, важко", – зазначила директорка чорноострівської школи.

У Міністерстві освіти та науки України у відповідь на запит пояснили, що місцева влада та органи місцевого самоврядування "можуть забезпечувати пільговий проїзд учнів, вихованців, студентів та педагогічних працівників до місця навчання і додому". Як це робити, скільки на це витрачати коштів із місцевих бюджетів – визначає не МОН, а місцеве самоврядування.

Мирослава все ж сподівається на успішне вирішення її проблеми.

"Чому зі ЗМІ я чую про якісну освіту і рівні права усіх громадян, але сама не маю їх?" – запитала дівчинка в кінці свого листа.

На фронті загинув відомий український актор

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:59

Відомий український актор театру і кіно Євген Шумілов загинув на фронті. Сумну звістку повідомив у Facebook його близький друг Іван Марченко, передають Патріоти України. Він зазначив, що Євген Шумілов мобілізувався до лав ЗСУ два роки тому і вирушив на...

Залізна завіса закривається: У Росії чиновникам остаточно забороняють виїзд за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:49

У Росії чиновникам остаточно забороняють виїздити за кордон через страх перед витоком державних таємниць. Усі закордонні поїздки чиновників мають бути попередньо узгоджені, і обмеження стосуються не тільки країн, які вважаються недружніми до Росії, але...