Чотири "двохсотих" і три "трьохсотих". Пряме попадання: З фронту прийшла сумна звітка

Військовий журналіст Роман Бочкала повідомив про втрати українських військових в зоні АТО.

Сьогодні на Донбасі загинуло четверо українських військових. Фото: depo.ua.

В результаті обстрілу в зоні АТО загинули четверо українських солдатів. Про це повідомив військовий журналіст Роман Бочкала на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Сьогодні о третій ранку, між Зайцевим і Майорським було пряме попадання в позиції 53-й бригади. Маємо втрати: чотири" двохсотих"і три "трьохсотих". Противник не обмежував себе в калібрі - 120 мм, 150 мм", - написав він .

За словами журналіста, українська армія веде вогонь, проте не використовує важку зброю.

"Що у них є? Стрілецьке, гранатомети, АГС (автоматичні станкові гранатомети. -Ред.) ... Все важке відвели. Так і воюємо. Взагалі ситуація в районі Зайцевого помітно загострилася. У хлопців щодня втрати", - підкреслив Бочкала.

Нагадаємо, бойові дії на сході України тривають з квітня 2014 року, між українськими урядовими силами і проросійськими бойовиками, підтримуваними Москвою. За цей час кілька разів сторони конфлікту домовлялися про встановлення перемир'я, останній раз - в кінці квітня.

На початку травня обстановка на Донбасі стабілізувалася, але вже в середині місяця штаб АТО повідомив про її суттєве погіршення.

За даними Міністерства оборони України, з початку 2016 року загинули і були поранені більше 600 українських військовослужбовців.

Квартири українців хочуть переробляти? У новому законопроєкті готують масштабні ремонти багатоповерхівок

субота, 11 травень 2024, 12:24

У межах підготовки програми Ukraine Facility (передбачає фінансування від ЄС на 50 млрд євро) Україна розроблює нову житлову політику. Законопроєкт обіцяють показати впродовж наступних кількох місяців, проте деякі його аспекти вже публічно озвучили. Пр...

На кладовище - тільки з документами? В Україні в поминальні дні біля цвинтарів чергуватиме поліція

субота, 11 травень 2024, 11:54

В Україні у поминальні дні біля кладовищ будуть чергувати поліцейські. Правоохоронці можуть перевіряти людей, українців просять бути обачними. Про це заявила заступниця начальника Департаменту комунікацій Нацполіції Юлія Гірдвіліс в ефірі телемарафону....