Чубаров розповів, які з країн готові визнати окупацію Криму РФ законною

Своїми діями готовність визнати окупований український Крим частиною Росії демонструють чотири колишні республіки СРСР, наголосив глава Меджлісу.

Рефат Чубаров. Фото:www.segodnya.ua

Вірменія, Білорусь, Узбекистан і Казахстан своїми діями демонструють готовність визнати окупований український Крим частиною Росії. Про це заявив народний депутат, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, повідомляють Патріоти України з посиланням на 112 Україна.

"Для мене є неприйнятним, болісним, що чотири колишні республіки Радянського Союзу - Вірменія, Білорусь, Узбекистан і Казахстан - ніби, якщо виходити із суті їх поведінки, майже готові визнати Крим не територією України", - сказав глава Меджлісу і додав, що з цього приводу у нього була розмова в МЗС України.

На думку Чубарова, Україна повинна зробити конкретні кроки як мінімум щодо послів вищеперелічених держав. "Ми повинні більш чітко і жорстко позначити свою позицію щодо неприпустимості такої їхньої поведінки", - зазначив він.

Також Чубаров заявив, що на тлі Донбасу Крим залишається не "сірою", а "чорною" зоною.

"Там (в Донбасі - ред.) є ОБСЄ, там є якісь контакти, а в Криму вони (російські окупанти - ред.) нікого не допускають", - підкреслив лідер Меджлісу.

Як відомо, 20 грудня 2016 року Генасамблея ООН прийняла резолюцію про ситуацію з правами людини в окупованих РФ Автономній Республіці Крим та місті Севастополь. Резолюцію підтримали 70 країн, проти проголосували 26 (в тому числі Вірменія, Білорусь, Узбекистан і Казахстан), 77 держав утрималися.

"Ну прилетить туди, і що. Нічого страшного": В Одесі поліцейська втрапила в скандал через охорону церкви на Великдень (відео)

неділя, 5 травень 2024, 18:15

Поліцейська з Одеси обурилася, що її поставили на охорону порядку у церкві. У відео, яке опублікували в мережі, дівчина, не соромлячись міцного слівця, висловила думку, що можливий приліт у церкву – не така вже й велика втрата, передають Патріоти Украї...

Тоня Матвієнко розповіла, чому старша донька з'їхала від неї

неділя, 5 травень 2024, 17:04

Співачка Тоня Матвієнко в інтерв'ю програмі "Ближче до зірок" зізналася, що її старша донька Уляна з'їхалася з хлопцем. Зараз 25-річна Уляна також реалізує себе в режисурі, передають Патріоти України. «Мені її дуже не вистачає, але вона вже доросла дів...