"Чи то сидіти, чи лежати": Кияни не зрозуміли навіщо в Микільській Слобідці встановили криві лавочки (фото)

В Київраді запевняють, що "рівних" лавок на набережній не буде. А "криві" - будуть дуже зручними для киян і гостей міста.

Нові лавочки на набережній Микільської Слобідки. Фото: Фейсбук.

Столичні жителі не зрозуміли нових лавок, які встановили на набережній Микільської Слобідки. Про це повідомляють у facebook-спільноті "Микільська Слобідка", передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

"Хтось зможе мені пояснити, як сидіти на цих "модних" лавочках, які вже замуровані в набережну ??? Самі робочі, які сьогодні встановлювали їх, не знали, що з цим робити", - написав Тарас Приходько.

Користувачі соцмережі питають один в одного, як на цих лавках сидіти чи лежати і припускають, що то лавки для змій, "сколіозників", для двох закоханих, що давно не бачились, чи просто є посібником для тих, хто почав вивчати "Камасутру".

Хтось жартує, що лавки були нормальні, але будівельки, коли їх встановлювали, то з необережності погнули ломами.

Також юзери цікавляться, чого кілька цих лавок-лежаків вмуровані аж між гілками ялини.

Інші ж навпаки наполягають, що ці лавки не лише сучасні і красиві, а й дуже комфортні – і для відпочинку, і для читання чи роботи на комп’ютері.

Як пояснив місцевий депутат Київради Олег Петровець, ці лавки є не просто лавками, а й своєрідними скульптурами, і виконують дві функції – місця для сидіння і естетичну.

"Це такий проект, який власне і покликаний викликати отаке здивування і обговорення. Ми звикли до так званої "радянщини", яка всюди є і продовжує встановлюватися, але не варто боятися нового. Надбережна робиться у стилі такому більше модерновому, і тому було прийняте рішення встановити такі лавки", - сказав він.

"Рівних" лавок на набережній не буде. Але "криві", запевняють, будуть дуже зручними для киян і гостей міста.

За словами депутата, лавки покликані візуально збагатити набережну, але є не менш комфортними за звичайні.

"Вони є дуже зручними для сидіння, якщо на них сідати не поперек, а поздовж, бо вони повторюють контури людського тіла, на них можна не просто сидіти, а й навіть полежати на сонці, відпочити", - сказав Петровець.

Встановлювати традиційні лавки на набережній не планують.

"Але людям, які люблять посидіти на звичних лавках, там теж є місце – частини цих модернових лавок мають горизонтальні місця для сидіння, тож вони будуть комфортні для всіх", - сказав Петровець.

Він наголосив, що це лише перший етап реконструкції набережної на Микільській Слобідці.

"Набережна повністю видозміниться і в перспективі по довжині, по своїй цікавості, по оформленню зможе конкурувати з Оболонською набережною. Проект охопить усю територію від метро "Лівобережна" аж до Русанівських садів. Все буде в єдиному стилі, прибрано і красиво. Будуть оформлені пішохідні зони, оглядові майданчики, зона здоров’я, туалети", - підсумував Петровець.

Перевтілення, що вражає! Дівчина з ожирінням з дитинства за рік схудла на 45 кілограмів і розкрила свій секрет (фото)

вівторок, 19 березень 2024, 7:23

Жителька Австралії, яка з дитинства страждала від зайвої ваги, схудла на 45 кілограмів за рік завдяки ходьбі та правильному харчуванню. Її історію розповідає New York Post, . 25-річна Саманта Абреу виросла у родині вихідців із Португалії. З раннього ві...

Ризики вкрай великі: "Зарплатне" бронювання остаточно розділить українське суспільство, - експерт

вівторок, 19 березень 2024, 7:15

Модель економічного бронювання, яка передбачає звільнення від мобілізації українців із зарплатою від 35 тис. грн, породжує багато розмов серед українського суспільства й серед військових зокрема, і посилює розкол у суспільстві. Про це заявив радник МВС...