День Києва: Як столиця України відзначає 1534 день народження

Травень закінчується святкуванням Дня міста Києва. Красивих феєрверків!

Київ в День міста. Фото: pro100news.infoПерший офіційний День Києва в останню неділю травня почали святкувати з 1987 року, а вперше це свято в загальноміському масштабі відзначили в 1982 році, коли Києву виповнилося 1500 років. Цього року київська влада до Дня міста запланували безліч культурно-освітніх і розважальних заходів, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт Нескучные новости.

Відкриється святкування Дня Києва з "Свята вільних людей", який розпочнеться о 10:00 відразу на декількох майданчиках, де виступлять понад 40 артистів. Головна сцена розташована на Софіївській площі, решта перебувають на Михайлівській і Контрактовій площах, на Андріївському узвозі.

28 травня в 10:00 на Європейській площі стартував Всеукраїнський велодень. Там почався велопробіг, брати участь в якому може будь-хто, потрібен тільки велосипед. Крім того з 27 по 29 травня проходить п'ята велогонка Race Horizon Park. Також сьогодні о 14:00 біля пам'ятника Ярославу Мудрому почнеться "Мегамарш у вишиванках".

З 27 по 29 травня на Арт-заводі "Платформа" відбудеться Кураж Night Market, де гостей чекає музика, майстер-класи, їжа, сувеніри. В Українському домі на вихідних можна відвідати Фестиваль морозива. Також будуть майстер класи з виготовлення морозива в домашніх умовах і виставки-продажу від кращих українських виробників.

28-29 травня в заповіднику "Софія Київська" відбудеться фестиваль мистецтв Anne de Kiev fest, в честь Анни Ярославни, доньки князя Ярослава Мудрого. У ці ж дні можна відвідати фестиваль "Море і вино" на Трухановому острові, будуть виставки та дегустації.

Також на святкових вихідних о 22:00 на стінах мерії покажуть анімаційне 3D-меппінг-шоу, присвячене українським винаходам і винахідникам. Городян і гостей столиці також чекають ярмарки, виставка квітів, відкриття фонтану, вітрильна регата і фестиваль повітроплавання і багато іншого. Завершить свято феєрверк, він буде ввечері 29 травня.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...