День Києва: Як столиця України відзначає 1534 день народження

Травень закінчується святкуванням Дня міста Києва. Красивих феєрверків!

Київ в День міста. Фото: pro100news.infoПерший офіційний День Києва в останню неділю травня почали святкувати з 1987 року, а вперше це свято в загальноміському масштабі відзначили в 1982 році, коли Києву виповнилося 1500 років. Цього року київська влада до Дня міста запланували безліч культурно-освітніх і розважальних заходів, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт Нескучные новости.

Відкриється святкування Дня Києва з "Свята вільних людей", який розпочнеться о 10:00 відразу на декількох майданчиках, де виступлять понад 40 артистів. Головна сцена розташована на Софіївській площі, решта перебувають на Михайлівській і Контрактовій площах, на Андріївському узвозі.

28 травня в 10:00 на Європейській площі стартував Всеукраїнський велодень. Там почався велопробіг, брати участь в якому може будь-хто, потрібен тільки велосипед. Крім того з 27 по 29 травня проходить п'ята велогонка Race Horizon Park. Також сьогодні о 14:00 біля пам'ятника Ярославу Мудрому почнеться "Мегамарш у вишиванках".

З 27 по 29 травня на Арт-заводі "Платформа" відбудеться Кураж Night Market, де гостей чекає музика, майстер-класи, їжа, сувеніри. В Українському домі на вихідних можна відвідати Фестиваль морозива. Також будуть майстер класи з виготовлення морозива в домашніх умовах і виставки-продажу від кращих українських виробників.

28-29 травня в заповіднику "Софія Київська" відбудеться фестиваль мистецтв Anne de Kiev fest, в честь Анни Ярославни, доньки князя Ярослава Мудрого. У ці ж дні можна відвідати фестиваль "Море і вино" на Трухановому острові, будуть виставки та дегустації.

Також на святкових вихідних о 22:00 на стінах мерії покажуть анімаційне 3D-меппінг-шоу, присвячене українським винаходам і винахідникам. Городян і гостей столиці також чекають ярмарки, виставка квітів, відкриття фонтану, вітрильна регата і фестиваль повітроплавання і багато іншого. Завершить свято феєрверк, він буде ввечері 29 травня.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...