На Одещині під час святкування встановили рекорд України (відео)

Досягнення - найдовший святковий стіл - офіційно зареєстровано представником Книги рекордів України.
Найдовший святковий стіл в Україні. Фото: скріншот з відео.

У місті Балті, на півночі Одеської області, яке 6 жовтня урочисто відзначило 491-річчя з дня свого заснування, встановлений рекорд України по найдовшому святковому столу. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Главком.

Головною локацією урочистостей стала центральна площа міста, на якій зібралися численні гості, офіційні делегації (не тільки з різних регіонів України, а з сусідньої Білорусі), представники громадськості, учасники АТО, військовослужбовці Балтського гарнізону.

Гості також ознайомилися з національно-культурними особливостями побуту городян, відвідали художню і виставку майстрів декоративно-прикладного мистецтва під відкритим небом, стали учасниками різних майстер-класів.

Під час святкування «під відкритим небом» встановили довгий стіл, який для гостей заповнили різноманітними частуваннями - стравами національної кухні. Довжина столу склала 140,8 м.

За словами начальника відділу зв'язків з громадськістю та ЗМІ Балтської міської адміністрації Ганни Рибіцький, повністю сервірований стіл зі стравами української кухні, відповідною атрибутикою готували виключно місцеві жителі. В тому числі, учні та співробітники навчальних закладів, медики та представники різних організацій. Досягнення - найдовший святковий стіл - офіційно зареєстровано представником Книги рекордів України.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...