День Волі: У Мінську масові арешти (фото)

Опозиції заборонили проводити традиційну ходу до річниці створення Білоруської Народної Республіки.

Поліція у Мінську не дозволила опозиції провести ходу в "День волі". Фото:Еспресо.TVУ центрі Мінська співробітники міліції не дають представникам опозиції провести ходу в "День волі" - у 99-ту річницю створення Білоруської Народної Республіки. Про це пише незалежне видання БелаПАН, передають Патріоти України.

Як стало відомо, з самого ранку співробітники міліції за допомогою спецтехніки блокували місце збору активістів - майданчик біля Академії наук Білорусі. Перекрито рух наземного транспорту, закриті для входу три станції метро.

За повідомленнями ЗМІ, в суботу у Мінську проходять масові затримання тих, хто намагається провести традиційну ходу, серед них: співголова оргкомітету зі створення партії "Білоруська християнська демократія" Денис Садовський, активіст руху "За Свободу" Юрій Мелешкевич, журналістка Ольга Биковська і правозахисниця Ольга Ніколайчик. Кореспондент Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Тимур Олевський повідомив про затримання ще трьох журналістів.

Повідомляється також про міліцейський рейд в офісі правозахисної групи "Вясна". Затримано близько 60 осіб, в тому числі глава організації Алесь Беляцький, активістка Анастасія Лойко, голова "Білоруського Гельсінського комітету" Олег Гулак, а також кілька журналістів і простих відвідувачів.

В цьому році у "День волі", який влада Білорусі не вважає святом, не було дозволено жодної акції. У багатьох містах активісти просто збиралася разом - на "прогулянки".

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...