Держава суцільних фейків: Російський тренер заявив, що паралімпійську збірну РФ дискваліфікували через велику кількість "липових" інвалідів

За кордоном навіть нікому в голову не приходить видавати здорових людей за сліпих, вважає російський фахівець.

Ілюстрація:ukr.media

Збірну Росії відсторонили від Паралімпіали 2016 Ріо не через допінг, а через масове включення в команду здорових спортсменів. Про це в інтерв'ю Московському комсомольцю розповів тренер збірної Московської області з голболу (гра з м'ячем для незрячих) Олексій Шипілов, передають Патріоти України.

За його відомостями, коли Міжнародний паралімпійський комітет (МПК) приймав рішення про відсторонення російської команди, обговорювались численні історії про участь зрячих спортсменів в змаганнях для інвалідів.

"Мені здається, що ситуація з допінгом наших паралімпійців - надумана. Паралімпійцям не треба приймати допінг. Це не спорт вищих досягнень. До того ж сенс здоровій людині, яка замінює інваліда, приймати допінг, якщо він і так на голову фізично сильніше від сліпого?" - сказав Шипілов.

Лікарям на змаганнях важко без спеціальної апаратури визначити шахрайство. Крім того, іноземці просто не розуміють, навіщо здоровій людині видавати себе за особу з обмеженими можливостями, стверджує тренер.

"Це з'явилося, коли за медалі стали платити пристойні призові. Така ситуація характерна не тільки для Росії. Не гребує подібними аферами і Україна. Їх спортсменам платять пристойні призові. Треба думати, за путівку в паралімпійську збірну там йде війна не на життя, а на смерть. У інших країнах немає призових. Тому там здоровій людині немає сенсу прикидатися інвалідом", - розповів Шипілов.

Він вважає кричущими випадки, коли спортсмени, які вважаються незрячими, не криючись, їздять в Росії на автомобілях. За кордоном вони "ведуть себе грамотно - всюди ходять з супроводжуючими", сказав наставник голболістів.

При цьому тотально сліпих спортсменів в російську команду практично ніколи не включають - тільки людей з діагнозом "залишковий зір".

На думку Шипілова, в МПК не знають, як боротися з лжепаралімпійцями. Він вважає, що тільки міжнародний скандал може привести до змін в системі допуску інвалідів на змагання.

Як відомо, Міжнародний паралімпійський комітет 7 серпня відсторонив російську збірну від участі в Паралімпіаді 2016 через допінговий скандал. Спортивний арбітражний суд (CAS) 23 серпня визнав правомірним рішення МПК про дискваліфікацію російських спортсменів.

Паралімпійський комітет Росії (ПКР) подавав апеляцію на рішення CAS, але Федеральний суд Швейцарії відхилив її.

Телевізійні уроки дипломатії

середа, 15 травень 2024, 20:00

Масове мистецтво важливе тим, що впливає і на широку аудиторію, і на істеблішмент, який намагається широкій аудиторії подобатись. . Тому акценти, сюжети і наголоси таких творів заслуговують на увагу. . Apple tv+ випустили серіал «Франклін» – про дипл...

Спадок Фіцо: Жителів Словаччини спитали, кого вони вважать винними у війні в Україні. Результати виявились шокуючими

середа, 15 травень 2024, 19:30

Понад 50% жителів Словаччини вважають, що війну РФ проти України спровокували західні держави та Україна. Про це йдеться у результатах дослідження Globsec Trends 2024, передають Патріоти України. Зазначається, що 41% опитаних словаків зазначили, що сам...