Дякувати "коновалам" та "чекістам" Путіна: Військовополоненому моряку ЗСУ загрожує ампутація

Головний лікар медичного блоку СІЗО "Матроська тиша" заявив, нібито стан здоров'я українського військовополоненого задовільний.

Василь Сорока. Фото: соцмережі.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що одному з поранених українських моряків, яких Росія захопила у Керченської протоки, Василю Сороці, можуть ампутувати частину руки. Про це вона повідомила в Facebook, передають Патріоти України.

Обмудсмен зазначила, що зустрілася з родичами військовополонених моряків. "Дізналася від Віктора Сороки про стан здоров'я його пораненого сина. У хлопця ще більше набрякла і посиніла рука і якщо йому не надати невідкладну медичну допомогу, частину кінцівки доведеться ампутувати", - заявила вона.

Денісова запевнила, що відразу зв'язалася по телефону з в.о. міністра охорони здоров'я України Уляною Супрун. Висловила прохання втрутитися в ситуацію і знайти лікаря в Москві, який зможе потрапити в СІЗО "Матроська тиша", відвідати там Василя Сороку і надати висновки щодо термінової і вкрай необхідної медичної допомоги.

Пізніше омбудсмен додала, що зв'язалася з радником президента РФ, Голові Ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайлом Федотовим з даного питання.

"Головний лікар медичного блоку СІЗО "Матроська тиша" повідомив Федотову, що стан здоров'я українського військовополоненого задовільний. Його обстеження проводилося невропатологом і за словами лікарів рука хлопця набрякла через використання еспандером", - сказала вона.

"Але на моє прохання Федотов домовився, що на наступному тижні (в понеділок-вівторок) хлопця обстежить нейрохірург", - додала Денісова.

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як у селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...