Дієтолог назвав безпечну для здоров'я кількість цукру в день

Багато людей абсолютно впевнені в тому, що цукор - це біла смерть, інші вважають, що без нього не можна прожити. Спробуємо розібратися, чи так шкідливий цукор і скільки солодощів можна з'їсти.

Дієтологи рекомендують вживати не більше 6 ложок цукру в день. Фото: aif.ru.

Щоденне вживання цукру не повинно перевищувати 6 чайних ложок в день, рекомендована норма - у два рази менше; немає необхідності у повній відмові від цукру, оскільки в невеликих кількостях він потрібен організму. Про це розповів президент Асоціації дієтологів України Олег Швець, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров'я 2016 року, засновані на серйозних дослідженнях, говорять про те, що норма цукру повинна бути менше 10% від добової калорійності. Тобто, якщо в середньому людина витрачає 2000 кілокалорій в день, частка цукру в них повинна складати 200 або менше кілокалорій - тобто менше 50 грам цукру в день (близько 6 чайних ложок з гіркою. - Ред.)", - повідомив він.

"У тих же рекомендаціях йдеться, що в ідеалі ця цифра повинна бути в два рази менше - тобто менше 25 грам цукру в день", - додав медик.

Він підкреслив: фруктоза прирівнюється до цукру і також враховується в цих нормах.

Швець розповів про те, що "найбільш несприятливий цукор міститься в напоях - в солодких газованих напоях, в соках тощо".

Відповідаючи на запитання, чи існує прямий зв'язок між ожирінням, цукровим діабетом і зловживанням цукром, лікар пояснив: "Ні, прямого зв'язку не існує. Якщо говорити про ці захворювання, то справа не лише в цукрі, хоча він і має суттєвий вплив. Проте, зменшення вживання цукру істотно знижує ризик цих захворювань".

"Чи слід повністю відмовлятися від цукру?" - запитали в дієтолога. "Нічого поганого в цьому немає, але немає в цьому і необхідності. У невеликих кількостях цукор потрібен організму", - відповів медик.

Укргідрометцентр видав прогноз, коли в країні випаде перший сніг і якою буде зима

субота, 19 жовтень 2024, 22:25

Цьогорічна зима не буде надто морозною, а перший сніг випаде не скоро. Про це під час брифінгу заявила речниця Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. "Якщо говорити про такий сніг, щоб утримувався тривалий сніговий покрив, у найбл...

"Мені це вже нецікаво": Відомий комбат, Герой України, розповів, яку екзотичну роботу мав до війни

субота, 19 жовтень 2024, 21:41

Герой України, командир батальйону К-2 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи, підполковник Кирило Верес розповів, що до війни працював директором із розвитку нудистського пляжу в Києві, передають Патріоти України. «Дивився, щоб...