Дієтолог назвав безпечну для здоров'я кількість цукру в день

Багато людей абсолютно впевнені в тому, що цукор - це біла смерть, інші вважають, що без нього не можна прожити. Спробуємо розібратися, чи так шкідливий цукор і скільки солодощів можна з'їсти.

Дієтологи рекомендують вживати не більше 6 ложок цукру в день. Фото: aif.ru.

Щоденне вживання цукру не повинно перевищувати 6 чайних ложок в день, рекомендована норма - у два рази менше; немає необхідності у повній відмові від цукру, оскільки в невеликих кількостях він потрібен організму. Про це розповів президент Асоціації дієтологів України Олег Швець, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров'я 2016 року, засновані на серйозних дослідженнях, говорять про те, що норма цукру повинна бути менше 10% від добової калорійності. Тобто, якщо в середньому людина витрачає 2000 кілокалорій в день, частка цукру в них повинна складати 200 або менше кілокалорій - тобто менше 50 грам цукру в день (близько 6 чайних ложок з гіркою. - Ред.)", - повідомив він.

"У тих же рекомендаціях йдеться, що в ідеалі ця цифра повинна бути в два рази менше - тобто менше 25 грам цукру в день", - додав медик.

Він підкреслив: фруктоза прирівнюється до цукру і також враховується в цих нормах.

Швець розповів про те, що "найбільш несприятливий цукор міститься в напоях - в солодких газованих напоях, в соках тощо".

Відповідаючи на запитання, чи існує прямий зв'язок між ожирінням, цукровим діабетом і зловживанням цукром, лікар пояснив: "Ні, прямого зв'язку не існує. Якщо говорити про ці захворювання, то справа не лише в цукрі, хоча він і має суттєвий вплив. Проте, зменшення вживання цукру істотно знижує ризик цих захворювань".

"Чи слід повністю відмовлятися від цукру?" - запитали в дієтолога. "Нічого поганого в цьому немає, але немає в цьому і необхідності. У невеликих кількостях цукор потрібен організму", - відповів медик.

У Канаді закінчуються терміни візової програми для українських біженців: Що буде далі

четвер, 28 березень 2024, 10:28

Міністр імміграції Канади Марк Міллер заявив, що він не має планів продовжувати екстрену візову програму для українців. Термін її дії закінчується 31 березня, передають Патріоти України. Про це пише видання The Globe and Mail. Програма "Дозвіл на екстр...

Є певна тенденція: Чому українські біженці повертаються з-за кордону - дослідження

четвер, 28 березень 2024, 9:59

Українські біженці повертаються з-за кордону з різних причин. Найчастіше - з емоційних, але є й інші важливі чинники, передають Патріоти України. Як вибір країни та рівень доходів українців впливає їхнє на рішення повернутися до України, РБК-Україна ро...