Для двигуна внутрішнього згоряння пенсія все ближче: Новий конкурент Tesla впевнено обігнав електромобіль Маска і Ferrari (фото, відео)

Новинка компанії Atieva з'явиться на конвеєрі в 2018 році.

Електричний 900-сильний фургон зустрівся  в дразі з Tesla і Ferrari. Фото: motor.ru.

Американська компанія Atieva, що спонсорується китайськими і японськими інвесторами, опублікувала ролик з дрегового заїзду свого прототипу Edna проти седана Tesla Model S і суперкаром Ferrari California. Тестовий автомобіль виграв заїзд, розігнавшись з нуля до 96 кілометрів на годину за 3,08 секунди, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Прототип Edna побудований на базі фургона Mercedes-Benz Vito. Він оснащений 900-сильною силовою установкою, до складу якої входять два електромотори, дві коробки передач, два блоки силової електроніки і комплект літієвих батарей ємністю 87 кіловат-годин.

У компанії Atieva мають намір випробувати різні настройки агрегатів, керуючої електроніки, систем рекуперації та охолодження, а також потім вибрати найкращий варіант. Він і буде використовуватися для першої серійної моделі марки - преміального седана, який складе конкуренцію Tesla Model S.

Очікується, що новинка з'явиться на конвеєрі в 2018 році. Потім модельна гамма поповниться двома кросоверами. Для складання машин побудують нове підприємство, здатне випускати до 20 тисяч автомобілів на рік.

Тизер майбутньої серійної моделі Atieva.

Компанія Atieva з'явилася в 2007 році. Вона спонсорується японською фірмою Mitsui і китайським автовиробником BAIC. Її очолюють колишній член ради директорів «Тесли» Бернард Це і екс-головний інженер проекту Tesla Model S Пітер Роулінсон.

Пам'ятник вже виготовлено: Одеса відмовила у встановленні погруддя Герою, який підірвав разом із собою Генічеський міст на початку повномасштабного вторгнення (фото)

неділя, 28 квітень 2024, 15:18

Історико-топонімічна комісія при виконавчому комітеті Одеської міської ради відмовила у встановленні погруддя Віталія Скакуна, який на початку повномасштабного вторгнення підірвав разом із собою Генічеський міст, щоб зупинити ворога. Про це повідомив г...

В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми

неділя, 28 квітень 2024, 14:18

В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми, які забезпечували діяльність проведення азартних ігор та на яких розміщувались ресурси онлайн казино без відповідної ліцензії. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, передають Патріоти...