Для Гепи "герої Сталінграду" - важливіші: У Харкові місцева влада відмовилася перейменувати вулицю на честь загиблого бійця АТО

Геннадій Кернес вважає, що назва проспекту Героїв Сталінграда під дію закону про декомунізацію не підпадає, тому підстав її перейменовувати немає.

Геннадій Кернес. Фото:Zaxid.net

Влада Харкова не буде перейменовувати проспект Героїв Сталінграда на честь випускника ХНУ імені Каразіна, бійця 93 ОМБр Мирослава Мисли, який загинув на Луганщині. Про це йдеться у відповіді на електронну петицію на сайті міської ради Харкова, передають Патріоти України.

"Робочою групою було визначено, що назва проспекту Героїв Сталінграда під дію закону про декомунізацію не підпадає. З огляду на викладене, для перейменування проспекту Героїв Сталінграда в місті Харкові підстави відсутні", - йдеться у відповіді мера міста Геннадія Кернеса.

Він нагадав, що в 1982 році вулиця Байрона в Харкові була перейменована в проспект Героїв Сталінграда на честь 40-ї річниці Сталінградської битви.

У документі також говориться, що Сталінградською битвою називають визначну історичну подію, а звільнення Харкова в лютому і в серпні 1943 року було його логічним продовженням. При цьому наголошується, що багато уродженців Харкова були учасниками битви і отримали звання Героїв.

Офіцер 93-ї ОМБр ЗСУ Мирослав Мисла, в честь якого планували перейменувати проспект, загинув біля села Кримське Луганської області в жовтні 2016 року.

Паспорти придбали за хабар, в Україні ніколи не бували: Роми обманювали швейцарську владу, прикидаючись... українцями

середа, 8 травень 2024, 11:59

У столиці Швейцарії Берні виявили низку випадків зловживання українськими паспортами з боку ромів. Про це пише місцевий портал новин Nau, передають Патріоти України. Щонайменше десять сімей ромів використовували отримані обманним шляхом або за хабар па...

"Це не моя війна. Ви її почали, ви її і закінчуйте": Військовослужбовиця розповіла про роботу у ТЦК

середа, 8 травень 2024, 11:44

Реабілітолог, бойова медикиня та учасниця бойових дій Юлія Вітковська після Бахмуту та Вугледару служила на Чернігівщині, де й пройшла військово-лікарську комісію. Зараз вона несе службу у територіальному центрі комплектування і розповіла подробиці про...