Для тих, хто не розуміє "чому Brexit" і "чому Трамп": У США безробітні створили сайт з фейковими новинами

​Новини на цьому сайті - саме те, що люди хочуть почути.

Сайт з фейковими новинами приносить його творцям за кілька десятків тисяч доларів щомісяця. Фото: washingtonpost.com

У Штатах два колишніх безробітних офіціанта — Періс Вейт і Бен Голдмен — створити сайт, який має вплив на мільйони людей. Завдяки фейковим політичним новинам він приносить їм по кількадесят тисяч доларів щомісяця. Хлопці просто пишуть те, що від них хочуть почути читачі. Про це пише на своїй сторінці в Фейсбуці Kateryna Avramchuk, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Аудиторія їхнього сайту ненавидить Обаму, тому вони пишуть, що він хоче підставити наступного президента США. Вони пишуть про погану Клінтон та сенаторів і хорошого Трампа, якого обожнює аудиторія . Вони вигадують клікабельні заголовки в стилі "Політик X зганьбив себе у найгірший спосіб. ФОТО", "Терористи проникли в уряд. І ОСЬ КОГО ВОНИ ХОЧУТЬ ВБИТИ" і т.д.

Вони пишуть: "Ставте like + ПОШИРЮЙТЕ, ЯКЩО ВИ ЛЮБИТЕ ТРАМПА. Час вилікувати націю. Вся та брехня про нього, якою нас годували, викрита. Він не нацист, не ксенофоб, він не негідник, не расист - і він ось-ось зробить Америку знову великою!".

І люди ставлять лайк, клікають, поширюють. Люди шаленіють від того, що їм говорять саме те, що вони хочуть почути. Люди цінують не нову і якісну інформацію, а ту, яка може укріпити їх віру в щось. Люди хочуть підтвердження того, що їх думки правильні, вони не хочуть знати про своє невігластво.

У цьому вся суть роботи медіа (українських в тому числі), які змагаються за найбільшу аудиторію — в повторені того, що від тебе хоче почути аудиторія. Хтось повторює про зраду, хтось — про перемогу. У нас за таким критерієм можна навіть ЗМІ поділити.

Кілька дивом вцілілих по селах тварин дають надію: В Україні взялися відновлювати породу коней, котрою їздили давньоруські князі та запорозькі козаки

субота, 20 квітень 2024, 9:40

В Україні взялися відновлювати втрачену древню популяцію аборигенних поліських коней. Їх вважали вимерлими, але в селах у людей вдалося ще знайти кількох. Як відновлюють кінну породу, притаманну винятково для Полісся – у сюжеті кореспондентки ТСН Вален...

Не зелені чоловічки: Науковці назвали справжній колір іншопланетян та їхньої планети

субота, 20 квітень 2024, 9:32

Науковці заявили, що іншопланетне життя може бути фіолетовим, а не зеленим. Про це пише NDTV з посиланням на дослідження, опубліковане в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. . Згідно з дослідженням, іншопланетяни можуть мешкати...