Для тих, хто не вірить в радянські міфи: Створено сайт про українців і їх ролі у Другій світовій війні

Якби всі громадяни України знали справжню історію своєї прекрасної і мужньої країни, не гинули б зараз наші патріоти в кривавій битві з малограмотним, жорстоким і підлим північним сусідом.

Українські ветерани. Фото: vremya4e.com

Співробітники Українського інституту національної пам'яті презентували просвітницький інтернет-проект, який покликаний розповісти про слід України у Другій світовій війні. За словами керівника інституту Володимира В'ятровича, сайт «Українська Друга світова» орієнтований на молодіжну аудиторію, повідомляють Патріоти України.

На ресурсі представлена інформація про бойові дії на території України, український визвольний рух, життя під нацистською окупацією, українців на фронтах війни і багато іншого.

"Ми знаємо, що проблема розуміння української минувшини є не у підростаючого покоління, а у дорослих, які ніколи не вчили українську історію, - зазначає В'ятрович. - Інтернет-ресурс адаптований для різних гаджетів і може використовуватися навіть в якості електронного підручника. На сайті представлені як текстові, так і відеоматеріали».

Крім того, творці проекту вирішили присвятити окремий розділ українським жінкам, які брали участь у Другій світовій війні, оскільки в 2016 році День пам'яті і примирення, який відзначається 8 травня, припадає на День матері.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...