Дніпро - йому ім'я: Верховна Рада зайнялася декомунізацією

Питання перейменування міста викликало дуже бурхливу дискусію в сесійній залі.

Верховна Рада перейменувала Дніпропетровськ в Дніпро. Фото: telegraf.com.ua.

Верховна Рада України (ВРУ) в рамках виконання закону про декомунізацію перейменувала обласний центр Дніпропетровськ на Дніпро. Відповідний проект постанови №3864 в цілому підтримали 247 народних депутатів, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Документ було зареєстровано депутатом Андрієм Денисенком 2 лютого 2016 р.

Питання перейменування Дніпропетровська викликало дуже бурхливу дискусію в сесійній залі. Більшість виступаючих парламентаріїв підтримали назву "Дніпро". Винятком став нардеп від "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул, який висловив протест проти цього перейменування та запропонував зберегти назву "Дніпропетровськ", присвятивши її святому Петру. При цьому під час виступу Вілкула зал скандував "Ганьба!".

Нагадаємо, 29 грудня 2015 р. Дніпропетровська міська рада ухвалила рішення залишити місту нинішню назву та вважати його названим на честь святого Петра. Також депутати звернулися до Верховної Ради з проханням зберегти Дніпропетровську його назву.

Зазначимо, після набрання чинності 21 травня 2015 р. законом, що забороняє комуністичну і нацистську пропаганду в Україні (закон про декомунізацію), перейменуванню підлягає безліч вулиць і площ, а також населених пунктів України, у тому числі два обласні центри –Кіровоград та Дніпропетровськ.

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...