Дніпровець сконструював диво-БТР, - "машину виживання"

Надзвичайна одиниця техніки може вмістити до 24 людей і стати справжнім будинком на колесах.

Переробити військову машину в "цивільну" дніпропетровського бізнесмена В'ячеслава Ляшенка півтора роки тому попросив замовник із Західної України, щоб розважати туристів. Чоловік разом із колегами почали втілювати сміливий задум: купили в Миколаєві списаний БТР за 70 тисяч гривень і взялися за роботу, повідомляють Патріоти України.

- От предыдущей машины остались только днище и подвеска, - посміхається В'ячеслав. – Мы расширили и удлинили корпус, установили два дизельных двигателя на 13 литров. Получилось неплохо. Теперь это целый пуленепробиваемый "дом", в котором спокойно могут жить восемь человек.

За словами майстра, машину можна використовувати і як евакуаційний засіб із підтоплюваних зон, і як пересувний пункт "швидкої допомоги", оскільки вона може вмістити до 24 людей. Враховуючи ситуацію в країні, вона цілком могла б послужити бійцям блокпостів.

.- Кроме того, она передвигается не только по суше, но и по воде, - називає ще одну перевагу В'ячеслав. – По стоимости это тот же джип-внедорожник (порядка 150 тыс. долларов), только в джипе нельзя плавать, нет такой защиты, да и жить вряд ли будет удобно.

Зараз майстри закінчують внутрішню обшивку салона, після чого "машину виживання" трохи обкатають, а потім вже встановлять всі зручності.

До слова, для дніпропетровця така "переробка" - не перша. 9 місяців тому чоловік закінчив роботу над диво-авто. За чотири роки із старого Міцубісі Доджс зробити сучасний спорткар з двома двигунами, потужністю 370 силсделать современный спорткар с двумя двигателями.

ТТХ

  • Максимальна швидкість – 70 км/годину
  • Витрати палива – от 30 л/100 км
  • Вага – 15 тонн
  • Місткість – до 24 людей

"З'являються ініціативи": Кого з українок можуть мобілізувати до ЗСУ

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:56

В Україні формують добровольчий підрозділ БПЛА для жінок, який працюватиме в тісній інтеграції з Силами оборони. Про це днями повідомив командир роти ударних БПЛА "Орден Сантьяго" Ігор Луценко, передають Патріоти України. За його словами, набір здійсню...

На Україну насувається сильне похолодання, температура впаде до -3°, - синоптик

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:38

В Україні очікується доволі сильне та тривале похолодання, передають Патріоти України з посиланням на синоптика Ігоря Кібальчича. "У першій декаді відбудеться відчутне похолодання, яке триватиме орієнтовно до середини місяця, після чого температура поч...