"ДНР" та "ЛНР" не є терористичними організаціями": Савченко зробила у суді низку гучних заяв

Одіозний політик заявила, що генпрокурор Юрій Луценко також колись закликав до військового повалення влади.

Надія Савченко. Фото: 24 канал.

Нардеп Надія Савченко під час засідання суду заявила, "ДНР" та "ЛНР" не є терористичними організаціями. Про це Савченко заявила у Шевченківському райсуді Києва після того, як представник прокуратури зачитав клопотання про арешт нардепа, передають Патріоти України.

"ДНР" та "ЛНР" не є терористичними організаціями. Це не визнала і Верховна Рада, є рішення Верховного суду з приводу цього. Тому ви спекулюєте, видаючи бажане за дійсне. Якщо ви хочете зробити і якось підв'язати те, що відбувається в Україні, під тероризм, а не під війну з Росією, що в принципі є фактом і що не хоче ніяк визнати Верховна Рада України, тоді доведіть закон спочатку до пуття, щоб він відповідав вашому складеному клопотанню. Немає терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР". Це територія, на якій проживають люди, це окупована територія, на якій проживають люди в режимі окупації, люди-українці, наші з вами земляки, яких ми повинні звільнити", – зазначила Савченко.

Що ж до звинувачень у держперевороті, то Савченко заявила, що генпрокурор Юрій Луценко закликав до військового повалення влади. "Це ті депутати, які очолювали Революцію Гідності. Тільки після їхніх слів дійсно була зброя і дійсно була дія. Правильно це чи не правильно? Український народ признав це правильним. Ми не судимо Майдан за те, що він скинув злочинну владу Януковича. Ми не будемо судити наступних героїв, які скинуть цю злочинну владу", – стверджує Савченко.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...