"До 21-го березня я не доживу": Надія Савченко - матері після суду

Мати української льотчиці змогла підійти до дочки і трохи поспілкуватися з нею.

Надія Савченко. Фото: hvylya.net.

9 березня в російському Донецьку після декількох днів жорсткої сухого голодування з'явилася українська військовополонених Надія Савченко. У залі суду були присутні мама Надії, її сестра, зарубіжні дипломати, український консул і кілька активістів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Диалог.

Сьогодні Надія Савченко тихо зайшла в зал і привіталася з усіма. Було помітно, що у неї немає сил бути такою ж активною, як на минулих засіданнях. Мама Надії сказала: "Слава Україні!" Надія відповіла: "Героям слава"!! Мамо!!!". Після того як суддя заявив, що оголосить вирок 21-22 березня, родина Савченко і сама підсудна почали співати гімн України.

Мама української льотчиці змогла підійти до дочки і трохи поспілкуватися з нею. За словами Марії Савченко, у її дочки була дуже холодна рука. У приватній бесіді Надія сказала матері, що, ймовірно, не доживе до 21 березня.

Генкосул України в Ростові-на-Дону Віталій Москаленко повідомив, що лікарі, які повинні були потрапити до Савченко, все ще знаходяться на кордоні. Їх не пропускає російська сторона. В дані хвилини мама і сестра Надії намагаються отримати рішення від суду на побачення. Можливо, їм вдасться побачитися завтра.

Нагадаємо, що вирок по Надії Савченко буде зачитаний 21-22 березня. Про це сьогодні, 9 березня, повідомив один із адвокатів Марк Фейгін.

Можна загадувати бажання: На Великдень у небі над Землею пройде найінтенсивніший зорепад століття

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:56

Якщо ви коли-небудь хотіли спостерігати, як уламки комети Галлея перетинають верхні шари атмосфери Землі, цей тиждень - ваш шанс.Метеорний дощ (зорепад) Ета-Аквариди буде найбільш насиченим до 10 травня, а пік шоу припаде на передсвітанковий час 5 трав...

Врятувати не вдалося: У Луцьку через отруєння невідомою речовиною помер 2-річний хлопчик

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:30

Правоохоронці розслідують смерть дворічної дитини у Луцьку. Попередньо відомо, що хлопчик помер він отруєння невідомою речовиною, передають Патріоти України. Що відомо про смерть дитини. Так, інформація про смерть 2-річного хлопчика у Луцьку надійшла п...