До 86-річчя Білл Гейтс може стати доларовим трильйонером

Зараз статки засновника Microsoft оцінюються в 84,4 мільярда доларів США, але згідно з прогнозами економістів через 25 років вони можуть значно збільшитися.

Білл Гейтс. Фото: ZN.ua.

У засновника Microsoft Білла Гейтса, статки якого на даний момент оцінюються в 84,4 мільярда доларів США, є всі підстави стати першим в світі доларовими трильйонером. Про це йдеться в звіті "Економіка для 99%", який підготувало міжнародне об'єднання організацій по боротьбі з бідністю Oxfam, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Згідно дослідження, статися це може тільки через чверть століття - до 86-річчя Гейтса. До такого висновку експерти прийшли після того, як з'ясували, що розмір капіталу найбагатших людей світу в останнє десятиліття постійно зростає.Як наголошується в звіті Oxfam, якщо в 2009 році 793 мільярдерам належав капітал у 2,4 трильйона, то до 2016 року вони володіли вже п'ятьма трильйонами. Тобто щорічний приріст становив 11%.

Дослідники Oxfam також повідомили про рекордний розрив між багатими і бідними в світі. За їх даними, всього вісім найбагатших людей планети володіють таким же капіталом, як і половина жителів Землі (3,6 мільярда чоловік).

Чудову вісімку очолює Білл Гейтс (84 млрд дол.). У Амансіо Ортеги 67 млрд дол. Екс-президента Inditex жінки знають по марці магазинів одягу Zara. Третю сходинку п'єдесталу багатства займає американський підприємець Уоррен Баффет зі статком у майже 61 млрд дол.

Далі в списку мексиканський бізнесмен Карлос Слім Елу (50 млрд дол), глава компанії по електронній торгівлі Amazon Джефф Безос (45 млрд дол.), засновник соцмережі Facebook Марк Цукерберг (45 млрд дол.), глава корпорації Oracle Ларрі Еллісон (43,6 млрд дол.) і власник агентства ділової інформації Майкл Блумберг (40 млрд дол.).

Катерина Кухар відреагувала на критику військового Олександра Терена і зізналася, чи танцює під Чайковського

субота, 20 квітень 2024, 15:52

Прима-балерина і керівниця хореографічного коледжу Катерина Кухар прокоментувала висловлювання військового Олександра Терена про те, що вона і танцюрист Олександр Стоянов «заробляють на балетних постановках російських композиторів», передають Патріоти ...

"В його діях немає жодних порушень": Суддя, який вдвічі перевищив швидкість та наїхав на поліцейського, уникнув покарання

субота, 20 квітень 2024, 15:40

Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя (ВРП) 17 квітня 2024 року розглянула дисциплінарну справу щодо судді Тульчинського районного суду Вінницької області Сергія Ковганича, затриманого поліцією у березні 2023 року за перевищення швидкості. Н...