До Києва привезли ікону з гори Афон (відео)

​Ікона "Благословення Святої Гори Афон" написана для святкування 1000-річчя давньоруського чернецтва.

У Києво-Печерську Лавру привезли ікону "Благословення Святої Гори Афон". Фото: УПЦ.

Ікону "Благословення Святої Гори Афон", спеціально написану для святкування 1000-річчя давньоруського чернецтва, доставили в Києво-Печерську лавру. Урочиста зустріч ікони архієреями, духовенством та віруючими відбулася на площі перед Успенським собором Києво-Печерської лаври. Божественну літургію очолив Блаженніший Митрополит Онуфрій, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"На іконі зображені всі святі вихідці з наших земель. Її привезли зі Святої Гори в Києво-Печерську лавру для того, щоб віруючі могли поклонитися і помолитися святим угодникам Божим і попросити їхньої допомоги. Щоб Господь і Пречиста Божа Матір, доля якої і є гора Афон, допомогла нам подолати всі проблеми, які є в нашому суспільстві. І найголовніше, допомогла кожній православній людині йти до Царства Божого", - зазначив керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич).

Член духовного собору Свято-Пантелеймонівського монастиря ієромонах Кіріон розповів, що братія Святої Гори день і ніч молиться про мир в Україні.

"Хочу передати православному народу України від імені святогорців благі побажання миру, злагоди і любові. У нашій обителі підвизаються багато вихідців з України, і ми з великою любов'ю приймаємо наших співвітчизників, коли вони приходять до нас", - сказав ієромонах.

Також до Києва привезли ікону Божої Матері "Скоропослушниця" та інші святині.

Раніше церква зарахувала до лику святих українського письменника - українська православна церква прийняла рішення про прославлення відомого афонського подвижника Іоанна Вишенського.

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...